Real Madrid-Roma 0-0, 6-7 etter straffer

Martin Ødegaard fikk sjansen fra start i Real Madrids nye manager Rafael Benitez sin første kamp som sjef, men kom aldri skikkelig inn i kampen mot Roma.

— Det var veldig stort og kult å få debuten fra start. Jeg hadde ikke regnet med det. Så det var moro, sier Martin Ødegaard til VG.

16-åringen ble også intervjuet av australsk TV etter kampen.

— Vi lot ikke Roma score før straffesparkkonkuransen. Det er positivt. Men det er den første kampen, så vi har en del å jobbe med, sa han om lagets prestasjon mot italienerne.

Foran rundt 70.000 tilskuere på Melbourne Cricket Arena, virket unggutten mest opptatt av å ikke gjøre noen store feil fremfor å ta noen store sjanser.

Han slapp seg mer løs utover i omgangen. Løpene ble mer helhjertet og støttepasningene ble færre og færre, men med ballen i beina virket Ødegaard å være litt tilbakeholden.

Kampen endte uten scoringer, og måtte dermed avgjøres med straffespark. Den vant Roma 7-6 etter at Lucas Vázquez bommet for Real Madrid.

Høyrekant

Ødegaard fikk prøve seg både på høyrekant i 4-2-3-1 og i 4-4-2 og som indreløper i en 4-3-3-formasjon.

Roma åpnet best i kampen i Melbourne. Italierne hadde en stor dobbeltsjanse etter litt over fem minutters spill da ballen først gikk i tverrliggeren før Real Madrid klarerte neste skudd på streken. Italienerne var også klart vassere offensivt de første 45 mens Real Madrid bakre rekker virket litt rotete i starten av kampen.

Fremover på banen var det ikke stort bedre for spanjolene. De store sjansene uteble og det var dårlig flyt i det offensive spillet.

Mange bytter

Etter pause gjorde begge lag flere bytter og tempoet i kampen falt en god del. Det skjedde svært lite før helt mot slutten av omgangen. Da våknet Real Madrid, og spanjolene satte Roma under press og fikk sin største sjanse i kamoen. Luis Vasquez fikk avslutte fra rundt 10 meter, men keeper De Sanctis reddet.

Dermed gikk kampen til straffer, hvor Roma vant. Etter seieren fikk Roma to poeng mens Real Madrid fikk ett. Begge lag skal også møte Manchester City i International Champions Cup.