17-årige Salomon har sikret seg fire seire og remis på sine seks kamper. Han styrer mot tittelen som internasjonal mester og kan få et såkalt napp på en stormestertittel. Men da måtte han ha spilt de resterende tre kampene. På uttaket til dagens kamp mot stornasjonen Russland er derimot navnet hans utelatt.

— Det er helt uforståelig for meg, sier Sven Wissløff-Nilsen, som er Norges største sjakkblogger og skriver om alle rundene i sjakk-OL.Han poengterer at 17-åringen kunne tatt et godt steg på veien til å bli internasjonal stormester i sjakk. Den høyeste tittelen en sjakkspiller kan nå.

Imponerer

— Norge 2 har imponert og har like mange lagpoeng som førstelaget. Det er mye på grunn av Urkedal (Frode), Hansen (Torbjørn Ringdal) og Salomon. At ikke alle de tre spillerne er med i dag er smått rystende, sier han.

— Jeg ser bare to mulige grunner til at han ikke spiller. Det ene kan være at han er sliten etter å ha spilt tre partier på rad eller at de følger et rulleringsprinsipp. Det siste hører ikke hjemme i OL.

Også iTromsøs sjakkekspert Thomas Robertsen hevet kraftog på øyebrunene da han så laguttaket.

— Dette var overraskende nyheter. Jeg trodde Johan Salomon forsvarte en plass på laget i dag. Han spiller sin livs turnering og lå vedlig godt an til å ta den siste og nødvendige norm i tittelen Internasjonal mester (IM)om han hadde fått spille de tre siste rundene. Han har faktisk spilt så godt at han kunne oppnådd en norm i stormester-tittelen (GM). Nå kan det se ut som om han mister den muligheten, sier Robertsen, før han presiserer.

— Man skal være forsiktig med å mene for mye om uttak og forhold vi utenfor ikke har innsikt i, og jeg må derfor ta forbehold om at det kan være sykdom i laget som vi ikke er kjent med.

Norge 2 stiller med Frode Urkedal, Frode Elsness, Torbjørn Ringdal Hansen Aryan Tari Norge 1 møter Tyrkia og stiller med Magnus Carlsen, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer og Leif Erlend Johannesen.