FotballTreningskampToppserien kvinnerLa Manga27.03.07Team Strømmen - Sandviken 3-0Strømmens trener Hege RiiseFoto - Kasper Wikestad Foto: Kasper Wikestad / Digitalsport

— Så artig! Jeg føler det er viktig at jenter har noen forbilder blant sine egne, og at jentene som vokser får slike referanser til sin egen idrett, sier Team Strømmen-trener Hege Riise.

Riise er olympisk mester, verdensmester og cupmester, og hun har blitt kåret til verdens beste spiller og i 2003 Norges beste spiller gjennom tidene.

For øyeblikket leder laget hennes serien, og har fortsatt til gode å tape etter fem runder.

- Sympatisk fyr

Aftenposten.no har gjennomført en spørreundersøkelse blant spillerne i kvinnenes øverste divisjon, og et av spørsmålene var hvilken fotballspiller (kvinnelig og mannlig) de har beundret mest.

Riise og Solskjær vant soleklart i hver sin kategori.

— Jeg har aldri snakket med Solskjær, men han virker som en sympatisk og fin fyr. Han virker som en type som bryr seg om dem rundt seg, og det er en viktig egenskap å ha, sier Riise.

Laudrup og Sola

Selv beundret hun spillere som Trude Stendal, Sissel Grude, Heidi Støre og de danske Laudrup-brødrene.

— Kvinnelige fotballspillere og de mannlige har ganske forskjellig eksponering. Jeg tror det er viktig at de kvinnelige forbildene er synlige i lokalmiljøet, å være bevisst sin egen rolle.

Hun trekker frem landslagsprofilene Solveig Gulbrandsen, Ingvild Stensland og Ane Stangeland som gode eksempler for dagens yngre spillere.

— Man må være en de yngre kan prate med. Først da blir de skikkelige fans.

Kvinnelige forbilder:

Hege Riise (se sak).

Bente Nordby.

Gro Espeseth.

Mannlige forbilder:

Ole Gunnar Solskjær.

Zinedine Zidane.

Eric Cantona.