HØNEFOSS-MOLDE 0-1

AKA ARENA: Et presset Hønefoss-mannskap helt på bunnen av tabellen, forsøkte å gå offensivt til verks fra start mot cupfinaleklare Molde. Men romsdalingene er ikke akkurat kjent for å legge seg bakpå selv på utebane, og skulle gjøre det svært vanskelig for hjemmelaget med høyt press og gode gjenvinninger.

Molde spilte 2-4-4 der en periode. Det var vi forberedt på, men vi klarte dessverre ikke å spille over de to første pressleddene, forteller HBK-trener Leif Gunnar Smerud.

Molde presset tidlig hjemmelaget bakover på banen, hjørnesparkene kom på rekke og rad, og det ble løsnet en rekke skudd fra distanse.

Den første store målsjansen kom når Fredrik Gulbrandsen ble nydelig frispilt inne i boksen av gjestenes Agnaldo. Steve Clark gjør så en kjemperedning fra kort hold, og unngikk den verst tenkelige starten på oppgjøret for HBK.

Molde stresset hjemmelaget

Blåtrøyenes gjenvinningsegenskaper høyt oppe i banen var av meget høy klasse, og skapte etter hvert store problemer for vertene, som ble tydelig stresset og stadig hadde et svare strev med å renske unna foran egen kasse.

Jeg skjønner at vi kunne se veldig stressede ut. Vi visste at de var gode på gjenvinninger, og at vi måtte klare å spille over det første pressleddet. Men det klarte vi altså ikke, og mistet i stedet ballen alt for ofte, forklarer Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda.

Ja, Hønefoss var vel knapt over midtstreken før hvilen, og det var nesten komisk å se hvor ofte Steve Clark måtte brukes som støtte.

Men så lenge nullen bakover var i behold, steg stemningen på tribunen merkbart hver gang ballen nærmet seg den siste tredjedelen av banen. Som oftest etterfulgt av et stort sukk, for det var ikke lett å se noe som lignet en scoringsmulighet foran Ole Söderberg.

Joona Toivio klinket et frispark fra knappe 30 meter helt nede ved stolperoten fem minutter før hvilen. Clark fikk fistet ballen utenfor stolpen, men det lå definitivt et bortemål i luften når lagene gikk for å hvile i garderoben.

Hjemmelaget gikk på med friskt mot også i andre omgang, og det var ikke langt unna at Tor Øyvind Hovda overlistet Søderberg når han ble spilt fri av De Vita Jensen, men skuddet fra litt spiss vinkel gikk rett på svensken.

Chima Chukwu matchvinner

I stedet skulle det like etter bli noe å juble for på motsatt side. En av banens beste spillere, offensive Martin Linnes, avanserte helt ned til dødlinjen før han slo den klassiske 45 grader pasningen ut i feltet. På hjørnet av femmeteren sto Daniel Chima Chukwu riktig plassert, og relativt umarkert bredsidet han ballen forbi Steve Clark.

Hønefoss gjorde tre tidlige bytter etter hvilen, og klarte å heve nivået på spillet flere hakk utover i omgangen. Men når både Riski, Haugen og Kohlemainen mangler i lagoppstillingen, går det merkbart utover den offensive slagkraften.

Kvarteret før slutt fikk Kristjan Örn Sigurdsson sin store sjanse til å utligne, når Söderberg måtte gi retur på et distanseskudd. Sigurdsson sto med ryggen til, men vendte opp og knallet til rett i kroppen på Söderberg fra to meters hold.

Ser mørkt ut

HBK presset på for utligning det siste 10 minuttene, og spilte seg til en rekke halvsjanser, men det ble for lite og for sent.

Selv om Molde hadde banespillet, synes jeg ikke de hadde så mange flere store sjanser enn oss. Og på slutten der kunne vi fort scoret både ett og to mål, oppsummerer HBK-trener Leif Gunnar Smerud.

Smeruds kontrakt går ut etter denne sesongen. Han har ikke fått tilbud om ny kontrakt av klubben, og det foregår for tiden en grundig evaluering av veien videre, som også omfatter trenerapparatet.

Selv vil ikke Smerud kommentere noe vedrørende neste sesong, heller ikke om han har fått andre jobbtilbud.

Jeg har full fokus på serieavslutningen, og de tre kampene som gjenstår. Vi kan vinne alle disse oppgjørene, så toget er på ingen måte kjørt for oss ennå, mener Smerud.

Men med tre poeng og dårlige målforskjell opp til Tromsø på kvalikplass, og Brann borte i neste runde, ser det nå unektelig mørkt ut for fortsatt eliteseriespill på Hønefoss neste sesong.