Svaret er både ja og nei. Norske landslagsspillere er ikke billige i drift. Marcus Pedersen har spilt i utlandet, og tjent godt. Det gjør han også i Brann. Ingen vil overfor bt.no bekrefte hva han får i lønn, men trolig blir Pedersen blant klubbens best betalte spillere sammen med Vadim Demidov og Erik Huseklepp. Det betyr at han med lønn og sign-on-fee trolig vil tjene et sted mellom to og tre millioner kroner i Brann.

Men overgangssummen Brann må ut med til nederlandske Vitesse fra Arnhem, er peanøtter. Det har lyktes bt.no å få bekreftet at Marcus Pedersen kostet Brann et sekssifret beløp i norske kroner, altså under millionen.I går sa Roald Bruun-Hanssen dette til BT om hva spilleren kostet Brann:

— Er han en dyr spiller for Brann?

— Nei, vi vil ikke kommentere detaljene rundt det, men det hele er forsvarlig økonomisk. Og jeg kan bare si med en gang at vi har fått hjelp.

— Fra Trond Mohn?

— Ja.

Brann-trener Rikard Norling sier følgende til klubbens nettsted om nysigneringen:

- Marcus er en fin tilvekst i spilletroppen vår, men nå skal jeg først omfavne han når han kommer til Stadion, og så skal vi sette oss ned og prate sammen. Vi skal finne den beste løsningen for Marcus og for Brann.