På stillingen 0-0 sju minutter inn i første periode valgte trener Petter Thoresen å bruke sin time-out. Da hadde Oilers blitt rundspilt i åpningen, og var direkte heldige som ikke lå under med minst et par mål. En meget amper trener kalte spillerne til seg, slo ut med armene og ga tydelig beskjed om at det som ble levert på isen var under en hver kritikk.

Thoresens utblåsing hjalp tydeligvis noe, i hvert fall på resultattavlen. Selv om Oilers fortsatte å slite mot kvikke Rosenborg-spillere utover i perioden, ledet de 2-0 etter 20 spilte minutter i Trondheim. Det burde vel strengt tatt vært motsatt, men mål av Tommy Kristiansen og Mats Larsen Mostue ga gjestene det albuerommet de trengte.

Flaks og Ruben Smith

Nok en kamp skapte dårlig disiplin og en rekke utvisninger ubalanse for Oilers. Det gjentok seg også i midtperioden – hvor bunnlaget Rosenborg nok en gang var fullt på høyden med lang mer meritterte Oilers-spillere. Bare en god Ruben Smith og flaks hindret at hjemmelaget fikk uttelling på en av sine mange sjanser. Litt typisk var det da pucken ganske tilfeldig falt ned på bladet til Christian Dahl-Andersen, som enkelt ordnet 3-0 i tomt mål fem minutter inn i andre periode.

Rosenborg skulle imidlertid få sin meget fortjente redusering mot slutten av midtperioden. Jack McNamaras scoring i overtall skapte spenning inn mot tredje og siste periode i Leangen Ishall.

Hevet seg i siste periode

Heldigvis for Oilers var det bedre Stavanger-lag som kom på isen i periode nummer tre. Oilers gikk rett i angrep – og ble der i store deler av perioden. Selv om de på ingen måte spilte perfekt ishockey, fikk vi i hvert fall se Oilers-spillere som støttet hverandre, som innimellom vant nærkampene, som gjorde de rette valgene og i hvert fall stort sett var nøye i pasnings— og klareringsspillet. Martin Strandfeldts sene 4-1-scoring ødela alle sjanser for Rosenborg mot slutten.

Diverse

• Seieren over Rosenborg var den åttende strake for Oilers – dersom en regner med europacupspill.

• Oilers vant skuddstatistikken 39-30. * Viktige Nick Schaus var ikke med Oilers-laget til Trondheim

• Ruben Smith var tilbake og leverte godt keeperspill for Oilers.

• Oilers tok til sammen 31 utvisningsminutter mot Rosenborg. Hjemmelaget tok totalt 19 minutter.

• Mange taklinger og mye frustrasjon gjorde at Tommy Kristiansen og Greg Jacina valgte å kaste hanskene med seks minutter igjen på klokken. Begge fikk matchstraff for slåssing.