Tirsdagens 1500 meter finale var en stor opplevelse . Nesten like stort er det å høre Henrik Ingebrigtsen snakke etter løpet. Her snakker vi ekstrem vinnerskalle. Han er nok støpt i samme form som Veton Berisha.

Vetons mål har satt fyr på Viking-sesongen, men like mye som målene er det gutsen, vinnerviljen og arbeidsmoralen som imponerer og inspirerer.

Han er pur ung, men fremstår likevel som en ledestjerne i dette nyfrelste mannskapet. Smell en ny, feit kontrakt i bordet så raskt som overhodet mulig!

Noen vil sikkert si at en ikke skal la seg rive med av en håndfull gode kamper, men etter mitt syn har Veton vist klasse siden han debuterte på A-laget. Han har ofte fristet tilværelsen ute på kant, men viser nå at det er spissplassen som er hans. I år har målene haglet inn for juniorlag, rekruttlag og landslag, men Hareide så visst ikke på unggutten som noen løsning for måltørken.

Nå sirkler selvsagt gribbene rundt spisskometen, og jeg forstår dem godt. Samtidig virker Veton langt tydeligere enn broren på at en ny Viking-kontrakt kan være et alternativ.

Lojalitet er dessverre et fremmedord i moderne fotball. I Wolverhampton har vi nå den tidligere yndlingen Michael Kightly som ble hentet fra amtatørfotball til stjernestatus.

Så ødela han kneet og gikk skadet i 2 sesonger på feit lønn. I tillegg ble Kightly sendt verden rundt for å fikse kneet. Når Wolves nå rykker ned vil han vekk, og går billig til Stoke siden kontrakten snart løper ut.

Veton er ikke vokst opp i Viking, men jeg håper likevel at han ser fornuften i å bli et par år til. Gi gutten en lønn som reflekterer hans nye status og forleng kontrakten med to år. Så kan Veton fullføre videregående og ta steget videre når russefeiringen er over.

En som gladelig signerer ny kontrakt er Vidar Nisja. Nisja er ekspert på å time formtoppen akkurat når ny kontrakt skal vurderes. For to år siden var vel Nisja en hårsbredd fra Bryne-retur, men skader gav spilletid, og godt spill snudde situasjonen på hodet. I år har det igjen vært snakk om at Vidar Nisjas tid i Viking kan være forbi. Så takker han for Jonevrets tillit med godt spill og scoringer. Vips, så blir det ny kontrakt på Vigrestad-gutten.

I følge TV2 er Jonevret i gang med en større opprydning i stallen. Færøyske Joan Edmundsson kan være på vei til Bristol Rovers og Schultze/Aasen/Jacobsen kan være aktuelle for Bryne.

I tillegg påstås det at Start har forhørt seg om Arild Østbø.

U21-keeperen har en kontrakt som løper ut denne sesongen, og jeg forstår at Østbø ønsker spilletid. Hans situasjon i Viking avhenger helt av hva som skjer med Jarstein. Vår førstekeeper er klar på at han ønsker seg til utlandet, men så langt har det vært stille på ryktebørsen.

Skulle det ikke dukke opp noen tilbud er jeg spent på hva Jarstein gjør. Kan Jonevrets inntreden gjøre at Jarstein da forlenger kontrakten? I så fall har jeg forståelse for at Arild Østbø ser seg om etter ny klubb.

Hva mener du? Hva bør Veton gjøre? Hva gjør vi med keeperplassen?