Vålerengas Daniel Sørvik og Stjernens Marcus Bjørsland røk i tottene på hverandre og dommerne fikk en hard jobb med å skille dem. Foto: NTB scanpix
Dommerne hadde mildt sagt nok å gjøre. Her er en haug med spillere i slåsskamp. Foto: NTB scanpix

Vålerenga — Stjernen 7-2

Lørenskog er ny serieleder i eliteserien ishockey med 6-1-seier hjemme mot Lillehammer torsdag. Vålerenga slo Stjernen med 7-2 på Jordal.

På Jordal sendte Niklas Bröms og Morten Ask hjemmelaget opp i en tidlig ledelse. Markus Karlsson reduserte like før første pause.

Tobias Lindström scoret midtperiodens eneste mål, før Brian Ihnacak og Anders Hilt Jørgensen økte til 5-1 i siste periode. Karrel Slavta fikk pynte på resultatet, før Daniel Sørvik og Jørten Karterud banket inn hver sitt mål i overtall helt mot slutten av kampen.

Slåsskjemper

Vålerengas Daniel Sørvik og Stjernens Marcus Bjørsland røk for øvrig i tottene på hverandre og dommerne fikk en hard jobb med å skille de to kamphanene.

Ellers måtte Stavanger slite med å slå bunnlaget Kongsvinger 2-0 på borteis, mens Storhamar tok en etterlengtet seier over Sparta med 6-2. Frisk-Asker slo på sin side Manglerud Star med 6-1.

Vålerengas Daniel Sørvik jubler her etter 6-2 scoringen mot Stjernen. Foto: NTB scanpix

DrøydeDet drøyde helt til 46.40 minutter før favorittene fra Stavanger fikk sitt første mål da Mathias Trettenes scoret i et overtallsspill. Dan Kissel fastsatte sluttresultatet helt mot slutten av kampen mot Kongsvinger.

Knut Erik Spets ble den store spilleren med sine to mål og en assist i Lørenskog Ishall. Marius Trygg stoppet på ett mål og to assist.

Det har gått trått for Storhamar etter seieren over Vålerenga i seriedebuten. Kun ett poeng er det blitt siden. Torsdag satte Alexander Smirnovs gutter tingene tidlig på plass. Mål fra Eirik Skadsdammen, nykommeren Patrik Bäärnhielm og Christian Larriveé ga vertene 3-0 etter en periode.

Endelig en seier

Den tidligere Storhamar-spilleren Eirik Børresen og Patrik Eklund reduserte i midtperioden, men nærmere kom ikke Sparta-laget. Larriveé gjorde sitt annet mål og roet nervene foran siste perioden, mens Joakim Jensen og Erik de la Rose fullførte en god ishockeykamp.

Frisk Asker henger godt med på tabellen etter overbevisende 6-1 over Manglerud Star. Torstein Nordrum og Mikael Dokken sto for to mål hver, mens Eric Castonguay og Thomas V. Olsen sto for de øvrige. Marcus Bryhnisveen var mannen bak MS' utligning til 1-1 i første periode. (©NTB)