VIKING-ODD 1-1

STAVANGER (aftenbladet): Etter en tam førsteomgang, var det i kampens siste kvarter at dramatikken kom. Først forærte Iven Austbø og Sverrir Ingason gjestene Odd et ledermål, etter at begge gjorde to store feil, som Elbasan Rashini til slutt utnyttet, men Ingason rettet i det minste opp tabben da han utliknet til 1-1 på en heading fire minutter før slutt.

Dermed er Viking fortsatt ubeseiret og nummer tre på tabellen, med 15 poeng. Det er tre bak serieleder Molde.

1. omgang

TABBE: Vikings Björn Daniel Sverrissons tabbe gjorde at Odds Elba Rashani ga gjestene ledelsen. Foto: NTB scanpix

Viking fikk sin første mulighet før tre minutter var spilt, og den var stor. Steinthor Thorsteinsson spilte fram Kristoffer Haugen, og på hans innlegg var Jon Dadi Bödvarsson først, men avslutningen gikk rett i Odd-keeper André Hansen.Odd lå overraskende høyt i banen og kvalte mye av Vikings oppbyggende spill på midten. Samtidig luktet gjestene hele tiden på muligheter til kjappe kontringer i det Viking var på vei opp i banen med laget. Det, kombinert med et litt for unøyaktig Viking, gjorde at det var relativt tamt i første del av kampen.

Vikings andre mulighet kom etter 18 minutter, og var en avslutning som gikk utenfor fra skrått hold, signert Yann-Erik de Lanlay, mens det gikk 31 minutter før Odd hadde en farlighet. Det var ikke ukjente Frode Johnsen som headet over etter at Elbasan Rashani hadde gjort et godt forarbeid på venstrekanten.

Slapp rødt kort

Så tok kampen seg opp det siste kvarteret. Viking hadde mye ball, men slet med å trenge gjennom et kompakt Odd-lag, som i tillegg hadde parkert mange spillere innenfor egen 16-meter. Omgangens mest kontroversielle episode kom etter 39 minutter, da Yann-Erik de Lanlay plutselig hadde fri bane. Han ble taklet av Odd-keeper André Hansen på 18 meter – og hele Stadion skrek på utvising av Hansen. Dommer Ken Henry Johnsen nøyde seg imidlertid med gult, og frispark til Viking, til øredøvende pipekonsert. Frisparket ble for øvrig dårlig utnyttet av André Danielsen.

Frisk åpning

Viking tok initiativet fra starten av andre omgang, og hadde to gode muligheter i starten ved Björn Daniel Sverrisson og Steinthor Thorsteinsson. Sistnevnte headet i nettveggen etter et hjørnespark, og mange av tilskuerne var oppe på setene, i den tro at ballen var inne. Men den gikk altså på feil side av nettveggen.

Ni minutter senere hadde Thorsteinsson en enda større mulighet, som kom etter at André Hansen hadde gitt retur på en avslutning fra Thioune, etter Bödvarssons forarbeid. Islendingen skjøt fra 13-14 meters hold, men rett på Hansen.

Landu stadig nærmere

Christian Landu Landu erstattet Joackim Jørgensen etter en drøy time, og var han nær en scoring i Ålesund, med sitt skudd i tverrliggeren og ned, kom han tett på også mot Odd. Etter 68 minutter fyrte han av etter å ha fått ballen av Bödvarsson, bare for å se at Odd-keeper André Hansen redde, for så å miste ballen noen få centimeter på utsiden av stolpen.

Dobbeltfeil og 1-1

Så kom altså kalddusjen og nedturen, som startet med at keeper Iven Austbø spilte en hasardiøs tversoverpasning over hele målgården. Midtstopper Sverrir Ingason så ut til å ha avverget faren, men også han bommet stygt. Han sendte ballen rett i beina på Elbasan Rashini, som takket og bukket, forserte noen meter og sendte ballen kontant i nettet.

Men samme Ingason reddet i det minste Viking fra et hjemmetap, da han headet inn utlikningen til 1-1, etter et innlegg fra Jon Dadi Bödvarsson. Viking hadde også muligheter til å avgjøre i sluttminuttene, blant annet hadde Björn Daniel Sverrisson en brukbar heading, men det ble med nesten.

Samtidig må det legges til at også Odd kunne scoret et vinnermål. Elbasan Rashini hadde nemlig en meget kvalifisert forsøk, som ble reddet av Iven Austbø.