Ifølge den danske avisen B.T. er det spilleropprør i Superliga-klubben Odense (OB), der norske Espen Ruud spiller.

OB ligger på nedrykksplass i Superligaen. Økonomien er vanskelig, og forholdet mellom spillergruppen og sportsdirektør Jesper Hansen skal være på frysepunktet, ifølge B.T.

At sportsdirektøren for en måned siden sparket trener Troels Bech skal ikke ha vært særlig populært blant spillerne. Flere mente at det var sportsdirektøren som burde ha pakket sammen.

Økonomiske problemer gjør at flere goder nå er fjernet. Før var OB-spillerne vant til å få kakao etter trening, og energidrikken Red Bull før kampene. Det har sportsdirektøren tatt bort.

Spillerne må også betale for proteindrikke dersom de ønsker noe av det klubben ikke selv kjøper inn. Også på utstyrsfronten må spillerne selv punge ut hvis de ønsker utstyr som klubben ikke har.

— Det er riktig at det er noen ting som vi hadde før som er blitt fjernet, og to av de tingene er Red Bull og kakao, sier Hansen til B.T.

Han påpeker at spillerne fortsatt har tilgang på kaffe og energidrikke.

— Jeg ser ikke noen sammenheng mellom kakao og det å spille fotball. Man bruker faktisk mange penger på det. Så kan man spørre seg om 30.000-40.000 er mange penger på et år? Kanskje ikke i det store bildet, men det er et signal i det, sier han.

Espen Ruud forlot OB etter forrige sesong fordi han ønsket seg nye utfordringer, men tilbudene uteble. Dermed valgte han i høst å signere en ny korttidskontrakt med sin gamle klubb. Hans kontrakt med OB gjelder ut året.