Tall fra BBC i helgen viste at den engelske serielederen gikk med et rekordstort underskudd i forrige regnskapsår. Før skatt var underskuddet på 88 millioner pund, drøyt 1 milliard kroner.

Klubben, som redder seg inn ved eierskapet til den russiske oljemilliardæren Roman Abramovitsj, brukte 175 mil-lioner pund (drøyt 2 milliarder) på nye spillere forrige sesong.

Ifølge tallene doblet Chelsea sine årlige lønnskostnader til 115 millioner pund. Manchester Uniteds lønnskostnader var "bare" 77 millioner pund, mens bunnlaget West Bromwich i 2003 utbetalte skarve 11,5 millioner i lønn.

Chelsea-direktør Peter Kenyon presiserer at det inngår i den femårige visjonen til Roman Abramovitsj at Chelsea skulle bruke mange penger i starten. Men Kenyon legger til at klubben vil roe seg på utgiftssiden.

— Det vil åpenbart skje ved at vi ikke kjøper så mange spillere, sier Kenyon til BBC.

— Ser man på trenden brukte vi i 2003/04-sesongen 175 millioner pund. I '04/05 brukte vi 88 millioner, og i '05/06 vil dette gå enda mer ned, sier han.

Tapet på 88 millioner pund er det største siden de 49,5 millionene Leeds gikk med underskudd i 2003. Avgjørende er det at Roman Abramovitsj blir på Stamford Bridge.

— Roman kommer til å være i Chelsea i lang tid framover, beroliger Kenyon.

(©NTB)