Runar Sandefjord håper på minst 2000 tilskuere i onsdagens seriekamp i håndball hjemme mot Haslum.

Runar har riktignok vunnet tre strake kamper, men det er ikke hovedsakelig derfor publikum valfarter til Runarhallen. Det store trekkplasteret onsdag er at TV 2-kjendis Thomas Numme skal være med på Runars lag.

  • Se video fra TV 2 av Thomas Numme på håndballtrening øverst i saken!

Numme er blitt en del av Runars eliteserielag som en del av «Senkveld Surprise», hvor han er blitt utfordret av kollega Harald Rønneberg.

— Vi har forhåndssolgt rundt 1500 billetter. Det er ikke akkurat tilstander vi er vant til, sier administrasjonssjef Jan Roger Thorsen i Runar Sandefjord.

Thomas Numme er kjent fra Senkveld sammen med Harald Rønneberg. Foto: NTB scanpix

Maksimalt er det plass til 3000 tilskuere i Runarhallen.— Da må alle stå. Får vi 2000 tilskuere er vi godt fornøyd. Snittet vårt er vel på rundt 600, og vi må tilbake til 1990-tallet for å oppleve slike tilskuertall som vi får onsdag, sier Thorsen.

- Han skal spille

Thomas Numme er tidligere toppspiller i Sandefjord HK. Men det er noen år og noen kilo siden.

— Han skal spille. Ikke i 60 minutter, men han skal spille, sier Runar-trener Johan Zanotti.

- Snakker vi mer om et innhopp på 10 sekunder?

— Nei, det var nå litt lite. Men Thomas må prestere som alle andre, sier Zanotti.

HÅNDBALLCOMEBACK: Thomas Numme er blitt en del av Runars eliteserielag som en del av «Senkveld Surprise», hvor han er blitt utfordret av kollega Harald Rønneberg. Foto: Henriette Christiansen, Runar

Han kan melde følgende om TV 2-programlederens form:— Han har spydd noen ganger, det kan jeg avsløre. Formen hans har vært bedre, men det skal han ha: Thomas har tatt dette på alvor og trent en god del, sier Runar-treneren.

Håper Runar tar det seriøst

Runar Sandefjord ligger på 7. plass av 12 lag når tre serierunder gjenstår. Onsdagens motstander Haslum er på 2. plass, kun to poeng bak serieleder ØIF Arendal.

Arendal-trener Marinko Kurtovic tar det for gitt at Runar ofrer alt i kampen mot Haslum.

— Jeg håper jo at Thomas Numme spiller minst mulig, sier Kurtovic.

- Hva tenker dere egentlig om dette stuntet?

— Det er bra rent show-messig og at Runar får fullsatt hall. Så kan det jo selvsagt bli en sportslig nedtur, men jeg regner uansett med at Numme ikke spiller så mye. Kjenner jeg Runar og Johan Zanotti rett kommer de til å gi alt for å vinne uansett, sier Arendal-treneren.

Og det lover Runar-treneren at spillerne hans vil gjøre.

— Det med Thomas Numme er en artig greie. Men alle våre spillere tar kampen kjempeseriøst, sier Zanotti.