Brann-spilleren fikk 10 minutter som innbytter i 4-2-oppgjøret mot Danmark onsdag. Fredag kan det blir flere. Morten Bakke (Molde), Mike Kjølø (Stabæk) og Jan Frode Nornes (Odd Grenland) kan få sjansen ettersom proffene reiser hjem. Martin Andresen er

skadet og klarte ikke å få sin første A-landskamp. (NTB)

Tre fylte år

Roar Strand feiret sin 30-årsdag med 4-2-seier mot Danmark. Martin Andresen hadde også bursdag onsdag, men 23-åringen måtte se kampen fra tribunen. Det var en person til som hadde en stor dag. Materialforvalter Erik Kristiansen rundet 69 år, men ble i farten glemt av speaker på stadion. (NTB)

Roger Nilsen i troppen

Roger Nilsen skulle slutte seg til den norske landslagstroppen i La Manga onsdag kveld, etter å ha blitt kalt nedover av Nils Johan Semb. Molde-spilleren, som er tilbake i norsk fotball etter et langvarig proffopphold i utlandet, er aktuell til fredagens kamp mot Sverige. (NTB)

Ingen fare med Hoftun

Erik Hoftun, som tirsdag reiste hjem fra La Manga etter å ha pådratt seg kink i nakken, var onsdag til MR-undersøkelse i Trondheim. Legene fant ingenting galt, og det betyr at RBK-stopperen skal være helt restituert i løpet av en snau uke. Spørsmålet er om han bør våge seg nedover til La Manga igjen med Rosenborg i neste uke. Forrige gang han var der, pådro han seg strekk, nå altså et kink. (NTB)

21. seier mot Danmark

Norge vant sin 21. seier i en fotballandskamp mot Danmark, og den tredje på rad. Men danskene har statistikken på sin side. I løpet av 84 oppgjør (danskene opererer med 85 etter en uoffisiell landskamp i 1950) har rødtrøyene vunnet 51 ganger. 12 kamper har endt uavgjort. (NTB)

«Danmark-dødaren»Henning Berg har scoret tre av sine åtte landslagsmål mot Danmark. Det første kom i 1994, da han ble matchvinner i Norges 2-1-seier på Ullevaal. Onsdag ble det to fulltreffere da Norge va nt 4-2 i La Manga-turneringen. (NTB)

Første seier, største tap

Norge vant sin første landskampseier i fotball noensinne mot Danmark i 1918. Det ble seier 3-1. Men danskene har også påført Norge tidenes største tap. De fleste har forhåpentlig glemt 0-12-oppgjøret i 1917. Publikumsrekorden på Ullevaal ble også satt mot Danmark. 38.085 tilskuere så Norge tape 0-2 i 1949. (NTB)