Nå krever klubben erstatning og oppreisning på 14,15 millioner kroner. Både Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS var tiltalt i saken som handlet om overgangen til Veigar Pall Gunnarsson fra Stabæk til Vålerenga. Påtalemyndighetene mente at prisen var satt kunstig lavt for at Stabæk skulle slippe å betale den franske klubben Nancy som hadde rett på penger ved et videresalg.

Saken endte som kjent med frifinnelse. Påtalemyndighetene ønsket heller ikke å anke saken til en høyere rettsinstans.

— Dette mener vi er et veldundert krav. Vi har tatt utgangspunkt i faktiske utgifter som vi har hatt i forbindelse med saken. I tillegg har vi bedt om erstatning for tapte sponsorinntekter, sier styreleder i Stabæk, Espen Moe til Aftenposten.no.

Kravet er delt opp i 13,4 millioner som erstatning og 750.000 kroner i oppreisning.

Brukte lang tid

Han forteller at det har vært komplisert å komme frem til et beløp som er så nær de faktiske kostnadene klubben har hatt rundt saken.

— Vi har brukt lang tid for å være så presise som mulig, sier Espen Moe.

Dokumentasjonen for kravet er nå sendt over Asker og Bærum politidistrikt. Deretter skal saken videre til Statens sivilrettsforvaltning for avgjørelse.

— Dersom det kommer en avgjørelse i sivilrettsforvaltningen som vi ikke er fornøyd med, kan vi ta saken videre til domstolene, sier Espen Moe.

Det er med hjemmel i straffeprosessloven at Stabæk søker om erstatning. Her heter det at en siktet blant annet har rett til erstatning for økonomisk tap straffeforfølgningen har påført siktede dersom siktede blir frifunnet.