16-åringen fra Tromsø har hatt en rask utvikling inn mot verdenstoppen i para-langrenn (for personer med funksjonsnedsettelse).

Søndag var det klart for debut i senior-VM på sprint. Nilsen overgikk sine egne forventninger da hun sikret seg finaleplass.

– Det var kjempebra. Jeg så for meg å kjempe for å komme til semifinalen. Men da jeg fikk tredje beste tid i prologen, så tenkte jeg at jeg bare måtte trykke til i semifinalen, og det gikk fint. Det var kjempebra, sier 16-åringen til iTromsø.

Femteplass

Med tid justert for funksjonsnivå fikk Nilsen en tid på 3 minutter og 32 sekunder på den drøyt 1400 meter lange prologen. En imponerende fart.

Nilsen konkurrerer stort sett mot motstandere med noe høyere funksjonsnedsettelse og måtte derfor starte bakerst i finalen.

– Jeg startet fire sekunder bak de fleste andre. Til slutt endte det i et spurtoppgjør om fjerdeplassen, hvor hun jeg kjempet mot trakk det lengste strået. Jeg var litt sliten i finalen, forteller Vilde Nilsen.

Stafett

Onsdag er det klart for stafett sammen med Birgit Skarstein, som selv ble nummer fem i sin sprintkonkurranse, i sittende klasse.

Vilde Nilsen roser det norske teamet etter sin gode debut.

– Støtteapparatet har gjort en kjempejobb, jeg har hatt kjempegode ski, og jeg har blitt heiet frem godt langs løypa, sier hun.