Bryne 3-2 Hønefoss

Hvilken pangåpning for Bryne, allerede etter 42 sekunder leder de 1-0. Vegar Landro fyrer av et skudd dryge 40 meter, keeper fomler ballen inn i nettmaskene. Dette var forhåpentligvis den vitamininnsprøytningen et hard presset Bryne-lag trengte på hjemmebane.

Men det gikk ikke mer enn fem minutter før Hønefoss skapte balanse i regnskapet. Morten Hæstad klarte å lure seg forbi midtforsvaret til Bryne og skuddet var Anders Kristiansen sjanseløs på.

— Litt irriterende at vi gir fra oss ledelsen så fort, det er noe vi forsvarsspiller må jobbe enda mer med for å luke vekk, sier venstreback Viljar Vevatne.

Jon-Helge Tveita fikk en god mulighet etter ti minutters spill. Et perfekt innlegg fra Vegar Landro havnet på pannebrasken til Tveita, men han fikk ikke nok trykk på headingen og ballen gikk på utsiden av stangen.

Store Bryne-sjanser

Aram Khalili var svært så nær på å sende Bryne i ledelsen da hans meget gode heading traff på innsiden av stangen. Men dessverre for hjemmelaget var det ingen som rakk fram på returen. Den første halvdelen av omgangen har vist mye postive taker fra hjemmelaget.

Etter 37 minutter trodde nok de aller fleste at Bryne skulle score. Aram Khalili headet hardt inn foran målet, der kom Oddbjørn Skartun stupende etter, men en lang tå fra en Hønefoss-spiller gjorde at det hele bare ble et hjørnespark. Det er utvilsomt hjemmelaget som skaper de fleste og største målsjansene i oppgjøret.

Det er nesten utrolig at det står 1-1 til pause, hjemmelaget har dominert kampen og spilt seg til flere store målsjanser. Men det hjelper, så lite all den tid scoringene uteblir. Det vil seg liksom ikke helt i det avgjørende øyeblikket for Bryne.

— Jeg sa til spillerne i pausen at vi spiller så godt der ute, samtidig som vi bare må fortsette å trykke skikkelig på for å få scoringer, sier trener Gaute Larsen.

Skartun ordnet ledelse

Fem minutter ut i den andre omgangen steg Oddbjørn Skartun høyt opp og headet nydelig inn i nettmaskene. Det var øvrig Viljar Vevatne som slo det perfekte innlegget til Skartun.

Like etter var Henrik Breimyr nære med å kopiere scoringen til Skartun, men hans heading klarte keeper å slå til corner. Bryne har virkelig startet den andre omgangen friskt.

Bryne fortsatte å presse på, samtidig som de kom til målsjanser. Denne gangen var det igjen Aram Khalili som var nære på, men en mesterlig redning av gjestens keeper hindre scoring.

Hønefoss slo tilbake

Kvarteret ut i omgangen slo Hønefoss nok en gang tilbake etter å ha ligget under. Litt fram og tilbake inne foran Anders Kristiansen endte med at ballen endte på hodet til lange Øyvind Hoås. Han hang lenge i luften før han headet ballen helt oppe under tverrliggeren.

Etter utligningen trakk forståelig nok Hønefoss mange spillere ned på egen banehalvdel, samtidig som de luktet på overgangsmuligheter. Bryne-spillerne slet med å trenge gjennom den bastante muren av forsvarsspillere.

Tveita ble matchvinner

To minutter før ordinær tid var ute, så sørget Jon-Helge Tveita for at hjemmelaget nok en gang tok ledelsen. Han headet knallhardt innlegget fra høyre rett inn i nettmaskene.

Like etter fikk Hønefoss-spiller Loic Abenzoar direkte rødt kort etter at hadde sparket ned Oddbjørn Skartun.

Dermed ble scoringen til Tveita det som sørget for at Bryne kom seg så vidt over nedrykksstreken. Nå venter Sandefjord borte førstkommende fredag.

— Herlig å bli matchvinner i en så viktig kamp som dette. Det var utrolig deilig å se ballen fyke inn i nettmaskene, sier matchvinner Jon-Helge Tveita.