Tyskland-Brasil 7-1. Tyskerne trodde det vel ikke selv, men jublet i tilfelle det var sant. Brasilianerne hadde ingen steder å stikke seg bort. VM-semifinalen i Belo Horizonte var en sammenhengende sjokkbehandling.

I den mest marginale av alle idretter, idretten der man må slite i evigheter for et eneste lite mål, ledet tyskerne 5-0 etter en halv time og vant 7-1 til slutt. I selveste semifinalen i VM.

Det var imponerende av Tyskland, utvilsomt.

Men snart var det ikke det en gang, for Brasil spilte som nybegynnere.

De mest ubegripelige feil ble gjort, og det verste av alt: Flere av spillerne falt fullstendig sammen allerede etter det første tyske målet. De sto og tråkket med ballen til tyskerne tok den, de snublet på flatmark, de visnet bort foran sine egne tilskuere.

Hjerteskjærende

Det var vondt å se på for oss nøytrale. Hvordan må det ikke ha vært for 200 millioner brasilianere? TV-bildene av gråtende tilskuere må ha rørt alle med et hjerte for fotball.

Jeg tror mange sendte en bønn til trener Joachim Löw. Stans massakren, dere har allerede vunnet, det eneste dere kan oppnå ved å fortsette målshowet, er å ydmyke de ydmykede enda mer.

Trivelig en stund

Før kampen var det jo så hyggelig for alle. Bayern-spillerne klemte Dante, Scolari omfavnet Löw, Julio Cesar og Davis Luiz hyllet Neymar med å holde drakten hans mellom seg.

Noen få minutter senere var ingenting hyggelig mer. Ikke for tyskerne heller, for hvem kan glede seg over å tråkke på den som allerede er ferdig.

Visste det!

Noe av det irriterende med fotball er alle som kommer etter en kamp og visste hvordan det kom til å gå.

Men ingen, ingen på hele vår ganske klode, kan påstå at de så dette komme og bli trodd på det.

Tyskerne valgte å gå til angrep fra start for å knekke brasilianernes nerver, for det var utrygge spillere som gikk til kamp uten Neymar og Thiago Silva. En grei tysk taktikk. Tyskland fikk også et tidlig mål, slikt kan skje. Men fire mål på seks minutter i en VM-semifinale, det skjer ikke.Ikke i den virkelige verden.

Det skjer ikke at et av verdens beste lag – for det er vel Brasil fortsatt – så fullstendig glemmer alle sine kunnskaper. At folk som har spilt en rekke landskamper og til daglig opptrer på noen av verdens beste fotballag, ikke vet hvordan de skal forsvare sitt mål og ikke forstår betydningen av å passe på motspillerne.

Sjokkbehandling

Det kom fem mål før en halvtime var gått. Og ennå hadde ikke Brasils angrepsspiss Fred hatt ballen.

1-0 ved Müller, 2-0 ved Klose (VM-rekorden er hans med 16 mål), 3-0 og 4-0 ved Kroos, 5-0 ved Khedira. Dette var uvirkelig.

Luis Felipe Scolari må ha utført sin største prestasjon som trener da han klarte å blåse liv i spillerne i pausen. Brasil gikk faktisk til andre omgang som om ingenting leit hadde skjedd. De stormet inn i feltet, de prøvde og prøvde og Manuel Neuer reddet og reddet.

Verre og verre

Men det kunne jo ikke vare. 6-0 og 7-0 ved Schürrle mens brasilianerne labbet rundt. Men ingen feiret reduseringen ved Oscar.

Men hvorfor var tyskerne så gretne? De protesterte og klaget på dommeren, de så ut til å mangle glede over å satt en uslåelig VM-rekord. Det er det eneste å pirke på i det tyske laget.

Ellers var de rett og slett imponerende — og altfor gode for Brasil.