Etter tap i de to første seriekampene tok opprykkslaget Bournemouth med Joshua King en 2-0-ledelse borte mot et West Ham uten unggutten Martin Samuelsen.

Kings spisspartner Callum Wilson scoret to ganger for gjestene før pause. Så startet imidlertid nedturen for Bournemouth og King (bildet):Norges landslagsspiss forårsaket straffespark rett etter pause etter en felling, og Mark Noble reduserte fra ellevemeteren.

Minutter senere måtte King ut med skade, og like etterpå utlignet West Ham til 2-2 ved Cheikhou Kouyaté.

Ett poeng for Tettey

Men Bournemouth var ikke ferdige. Kings erstatter Marc Pugh scoret 3-2-målet etter 66 minutter. Så fikk West Ham en mann utvist, og Callum Wilson ordnet 4-2 fra straffemerket. I en utrolig kamp reduserte West Ham enda en gang, men Bournemouth holdt ut og sikret seg sin aller første Premier League-seier.

Også Alexander Tettey spilte fra start da hans Norwich, også de nyopprykket, fikk besøk av Stoke. Mame Biram Diouf ga Stoke en tidlig ledelse, før Russell Martin utlignet. Kampen på Carrow Road endte 1-1. ## 12 av 30 rykket rett ned

Både Bournemouth og Norwich var på nivå to forrige sesong. Ser vi på opprykkslagene til Premier League de ti siste årene er fasit denne:

12 av 30 opprykkslag har rykket rett ned igjen til Championship på første forsøk.

Men til inspirasjon for Bournemouth og Norwich, så har de resterende 18 beholdt plassen ( se fakta ).

Ingen Hangeland

For tredje gangen på rad denne sesongen var Brede Hangeland utelatt fra troppen da Crystal Palace tok imot Aston Villa. Palace tok ledelsen ved Scott Dann, men et selvmål gjorde at det sto 1-1. Bakary Sako ble sen matchvinner for Palace som vant 2-1. Leicester jaktet sesongens tredje strake seier hjemme mot et Tottenham som håpet på sin første trepoenger. Dele Alli ga Spurs ledelsen etter 81 minutter, men energiske Leicester utlignet like etterpå ved Riyad Mahrez. Kampen endte 1-1. 1-1 ble det også mellom Sunderland og Swansea etter at Bafetimbi Gomis hadde gitt gjestene ledelsen. Jermain Defoe utlignet for Sunderland.

Storkamper søndag

I tidligkampen lørdag endte det 0-0 mellom Manchester United og Newcastle på Old Trafford.

Søndag spilles tre kamper: West Bromwich – Chelsea (14.30), Everton – Manchester City (17.00) og Watford – Southampton (17.00).

Runden avsluttes med Arsenal — Liverpool mandag kveld.

Premier League, 3. runde lørdag:

Manchester U. – Newcastle 0-0 75.000 tilskuere.

Crystal Palace – Aston Villa 2-1 (0-0) Mål: 1-0 Scott Dann (71), 1-1 Pape Souaré (selvmål 77), 2-1 Bakary Sako (87).

24.000 tilskuere.

Leicester – Tottenham 1-1 (0-0) Mål: 0-1 Dele Alli (81), 1-1 Riyad Mahrez (82).

31.971 tilskuere.

Norwich – Stoke 1-1 (1-1) Mål: 0-1 Mame Biram Diouf (11), 1-1 Russel Martin (28).

26.771 tilskuere.

Alexander Tettey spilte hele kampen for Norwich.

Sunderland – Swansea 1-1 (0-1) Mål: 0-1 Bafétimbi Gomis (45), 1-1 Jermain Defoe (62).

39.198 tilskuere.

West Ham – Bournemouth 3-4 (0-2) Mål: 0-1 Callum Wilson (11), 0-2 Wilson (28), 1-2 Mark Noble (str.48), 2-2 Cheikou Kouyaté (53), 2-3 Marc Pugh (66), 2-4 Wilson (str.79), 3-4 Modibo Maiga (82).