Danske Berlingske (BT) er ikke nådige i sin dom etter Danmarks 0-0-kamp mot Armenia. Danske Berlingske (BT) er ikke nådige i sin dom etter Danmarks 0-0-kamp mot Armenia. Foto: Reuters/BT

Danskene våknet til helsvart forside: - Det er dypt deprimerende

– Hvis det danske landslaget hadde vært en bil, ville den blitt dumpet med et brak, skriver Ekstra Bladet. Berlingske (BT) reagerer med en svart forside.

– Idéløst og trøstesløst og uten vilje og energi.

Slik begynner Jacob Staehhelin, sportssjef i Berlingske (BT), sin kommentar etter Danmarks 0-0-kamp mot Armenia i går.

– Det er dypt deprimerende å skulle skrive en kommentar i september 2015 om dansk skuffelse i en gruppe som så ut til å være en drøm da den ble trukket, fortsetter BT-sportssjefen.

Mens denne landslagspausen har vært en drøm for norsk fotball, har våre naboer i sør slitt betydelig tyngre. Mot både Albania og Armenia har danskene spilt 0-0, og plutselig henger muligheten for å kvalifisere seg direkte til EM i en tynn tråd.

Tirsdag oppsummerer BT kampen med en helsvart forside på sportssksjonen i papiravisen. Se forsiden øverst i saken.

SLAKT: Niklas Bendtner og de andre danske spillerne totalslakter etter 0-0 mot Armenia på bortebane. – Ynkelig, skriver Ekstra Bladet-sporten på sin forside. Foto: Ekstra Bladet

Tror Danmark må gå via playoffDanmark innehar fortsatt andreplassen i gruppen, men både Albania og Serbia på plassene bak har én kamp mindre spilt.

– Uten å dra en forhastet konklusjon, tyder alt nå på at Danmark må komme seg til EM gjennom playoff. To spørsmål trenger seg på: 1. Er man komme til det punkt at man må si at Danmark ikke er bedre? 2. Vil Danmark være en berikelse for EM-sluttspillet i Frankrike? Det holder med ett svar: I nåværende tilstand vil ingen i EM savne Danmark, skriver sportsredaktør i Jyllands-Posten, Christian Thye-Petersen.

Allan Olsen, som er sportsredaktør i tabloidavisen Ekstra Bladet, går enda lenger enn sine kolleger i BT og Jyllands-Posten.

Totalslakt i Ekstra Bladet: Så pinlig var prestasjonen

– Hvis det danske landslaget hadde vært en bil, ville den blitt dumpet med et brak. Og det er ytterst tvilsomt om man ville fått noe vrakpant i retur. Så pinlig var innsatsen mot Armenia. De to latterlig svake kampene mot Albania og Armenia har vist at Morten Olsens mannskap på ingen måte er et kjøretøy som klarer å finne veien frem til Frankrike og neste års EM, skriver han.

De må sies: Danmark har fortsatt gode muligheter til å kvalifisere seg sluttspillet, både via playoff og direkte, men vinner Albania ”hengekampen” mot Serbia, blir det vanskelig å kapre andreplassen i gruppen. Danmark skal spille mot gruppeleder Portugal på bortebane (8. oktober) i sin siste kvalifiseringskamp.

DANMARK-SJEF: Danskenes landslagssjef Morten Olsen sitter på utgående kontrakt. Foto: Darrin Zammit Lupi, Reuters

Tok massiv selvkritikkLandslagssjef Morten Olsen var heller ikke nådig med eget lags innsats etter 0-0 borte mot Armenia i går kveld.

– Det her er den dårligste kampen vi har spilt i løpet av min tid som landslagssjef. Det var forferdelig å se på og jeg har full forståelse for at mediene retter kritikk mot oss, sa Morten Olsen etter kampen.

Danmarks talentfulle midtbanestjerne, Pierre-Emile Højberg, som ble klar for utlån til Schalke 04 fra Bayern München, unnskylder seg overfor det danske fotballpublikummet.

– Det er trist at vi ikke presterer bedre enn dette. Når du tar på deg landslagsdrakten, er du nødt til å presse deg selv til det ytterste, men det gjorde vi ikke mot Armenia, sa Højberg.