KRISTIANSAND (Adressa.no): Størk Avelsgård Lien og Tonje Angelsen reiste begge til NM i friidrett som favoritter. Og innfridde.

Etter 72,52 forrige helg hadde 20-årige Størk Avelsgård Lien fra Stjørdal det neste lengste kastet av dem som stilte til start i NM i spyd i Andreas Thorkildsens fravær. Han tok godt vare på muligheten til edelt metall.

— Jeg kjente at det fjerde kastet var et godt treff. Det var godt å sette pers når det gjaldt som mest. Men jeg skulle gjerne sett at Thorkildsen var med selv, om jeg da sikkert bare hadde blitt andremann, sa Størk som oppnådde 72,67 som sitt lengstekast.

Uten konkurranse

Tonje Angelsen var soleklar favoritt til gullet, og kunne se at konkurrentene forsvant ut før hun selv begynte skikkelig. Dermed ble det en kamp mot det hun innerst inne visste kunne bli hennes første kongepokal.

— Jeg tenkte litt på det lørdag, men var bevisst på å ikke tenke på det under selve konkurransen søndag. med 1.90 skjønte jeg at jeg var en av de som var i bildet, men det var likevel overraskende at jeg ble ropt opp sammen med Jays. Helt perfekt avslutning på sesongen, sa Tonje Angelsen som forøvrig vant høyde fpran Martine Bye fra fra Ogndal. 19-åringen satte pers i NM med 1.75. ## Sølv til Ranheim

På 1000 meter stafett viste Ranheims herrelag at de er blant landets beste. Kvartetten Vegard Øien, Thomas Firing, Odd Eiken og Jonas Andre Grønnhaug sikret sølvet. Medalje ble det også til stjørdalsjenta Maria Børstad Jensen som sikret seg bronsen med 47.98.