Liverpool kunne med tomålsseier klatre til topps på tabellen i Premier League. Da de ledet 2-0 med ti minutter igjen så det også ut som at de skulle feire lørdagskvelden som det beste laget til nå denne sesongen.

Men da dukket Gareth McAuley opp på et hjørnespark. Liverpool slo West Bromwich 2-1, men ligger nå på andreplass på tabellen. Arsenal leder med bedre målforskjell.

— Det var en bonus at de andre mistet poeng, men det er altfor tidlig i sesongen å bry seg om tabelltopp nå. Vi kan bare konsentrere oss om å vinne våre egne kamper. Det er det som betyr noe, sier Jordan Henderson på TV 2s sending etter kampen.

To nydelige mål

Liverpool scoret det første målet på mesterlig vis. Et fantastisk angrep på venstre side ender med at Firmino slår et millimeterpresist innlegg til Sadio Mané. Senegaleseren banket merseyside-laget i føringen. Det var det 17. målet Firmino har scoret eller vært involvert i 2016. Kvarteret senere doblet Livepool ledelse, nok en gang var det vakkert. Sadio Mané måtte denne gangen nøye seg med å være nest sist på ballen.

Coutinho mottok ballen og sendte to mann i pølseboden. Deretter avsluttet han i det nærmeste hjørnet.

tb785ea9.jpg

— Det var en tøff kamp. Tre poeng var viktig for oss, sier Philip Coutinho.

Målforskjell skiller

Men den forsvant da Gareth McAuley umarkert scoret fra tre meter etter Liverpool-surr på en West Brom-corner fra Chris Brunt. Nettopp dødballer har vært Liverpools akilles denne sesongen.

— Vi er skuffet over at vi slapp inn på dødball. Vi har trent på å unngå det denne uken, fordi vi vet det er deres styrke. Vi forsvarte oss godt inntil de scoret. Det var noen nervøse sluttminutter, men vi klarte oss godt, sier Henderson.

Målforskjell holder nå Arsenal foran Liverpool på tabellen.

West Bromwich-manager Tony Pulis hadde tapt én kamp mot de helrøde på åtte kamper. En hektisk sluttspurt var ikke nok til å forlenge rekken til ni.