Peter Prevc viste klasse og dro til med et kjempehopp på 249 meter i Vikersund søndag. Han var nedi med både hånden og hele ryggen i nedslaget, men tok likevel seieren.

Verdenscuplederen fikk 469 poeng og beholdt ledelsen fra første omgang, da han hadde 237 meter i dette verdenscuprennet.

tadcc629.jpg

Annenplassen gikk til østerrikeren Stefan Kraft. Han fikk også til et svært godt sistehopp på 231 meter. Han ble slått med 7,4 poeng og var 1,9 poeng foran Andreas Stjernen på tredjeplass. Nordmannen hoppet 248 og 231 meter. DIREKTE: Vi fulgte Skiflygning Vikersund

– Det var magisk å stå på toppen og høre på de fantastiske lengdene. Det motiverte meg, sa Stjernen til NRK. Han innrømmet at han er en bedre flyger i oppdrift, men mente han berget det siste hoppet veldig bra.

Daniel-André Tande, Kenneth Gangnes, Johann André Forfang og Anders Fannemel plasserte seg på plassene fra nummer fem til åtte etter flotte hopp i den andre omgangen.

Den norske innsatsen var formidabel, og det var ingen tvil om at de norske hopperne virkelig var med på å prege avslutningen av rennet.

(©NTB)