MOLDE 20111030.Moldespillerne tar imot hyllesten fra supportere fra balkongen på Hotel Alexandra etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvaag
MOLDE 20111030.Moldes manager Ole Gunnar Solskjær ankommer gullfesten etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Strømsgodset på Aker Stadion i Molde søndag kveld.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix Foto: Svein Ove Ekornesvaag

Foran Hotell Alexandra hadde et enormt folkehav møtt opp for å hylle hundreårsjubilanten og gullvinneren i årets eliteserie. Oppe på den store balkongen sto et feststemt MFK-mannskap og tok imot hyllesten.

— Dette føles helt ubeskrivelig - at en liten klubb som Molde skal stikke av med seriegullet. Tusen hjertelig takk for støtten , sa Daniel Berg Hestad til folkehavet.

GOD STEMNING: Moldes Daniel Berg Hestad jubler foran supporterne ved hotell Alexandra i Molde (Foto: Scanpix).

Fyrverkeri og fest

Stemningen i Molde sentrum var nær kokepunktet søndag kveld, og jublende supportere og voldsomt fyrverkeri laget en flott ramme rundt det hele.

— Vi har ventet 100 år, men nå fikk vi endelig gullet. Jeg vil dele dette med så mange. Jeg skulle ønske jeg kunne dele det opp i ti tusen biter og gi det til dere alle. Alle som er glade i MFK fortjener dette, sa kapteinen.

Ole Gunnar Solskjær tok også ordet under feiringen, og startet med å rette en takk til støtteapparatet han omgir seg med.

- Det er en helt fantastisk gjeng. Gi dem en stor applaus, sa han.

TRENTE MOLDE TIL GULL: Ole Gunnar Solskjær taler til supportere (Foto: Scanpix).

Fortjent gull

Manageren fortsatte med å hylle spillernes innsats, og understreket at de har spilt den beste fotballen denne sesongen.

— Og er det noen som fortjener dette gullet mer enn noen, så er det Daniel, sa han.

Også visekaptein Magne Hoseth benyttet anledningen til å si noen ord. Og han fikk jubelen til å nå nye høyder da han høylytt proklamerte følgende:

- Vi skulle gjerne ha vunnet gullet her i Molde, men det nest beste er faen meg å vinne det på Lerkendal.

Nå venter middag og gullfest for MFK-spillerne. Og stemningen kommer nok bare til å stige i Molde utover natta.

Lykkelig Thioune

Makhtar Thioune takket alle i MFK - og Gud - for at gullet endelig kom hjem.

Senegaleseren var naturligvis overlykkelig over at 100 års ventetid for klubben endelig var over.

- Jeg har ikke ord. Dette er helt fantastisk. Klubben og byen har ventet på dette så lenge, og det er så fortjent at det endelig gikk.

— Jeg vil takke alle spillerne, støtteapparatet, alle som støtter MFK. Og Gud. Dette er den beste dagen jeg noensinne har hatt i Molde, sier han.

FOLKEHAV: Moldenserne strømmet på for å hylle Molde-spillerne søndag kveld (Foto: Kjell Langmyren).