Mandag ble det første steget mot et mulig OL i Oslo 2022 tatt etter at et flertall av hovedstadens befolkning sa ja til en mulig søknad.

Det er fortsatt en veldig lang veg å gå før Norge får arrangere sitt vinter-OL nummer tre. Det første hinderet ble passert på valgdagen mandag.

Det gleder idrettsut­øvere som er blant de beste i landet i sine årsklasser.

Stor motivasjon

– Jeg skal delta under OL i 2022 og det hadde vært utrolig kult om det hadde vært på hjemmebane , skriver Johannes Thingnes Bø i en sms til Sunnmørsposten. Han ser for seg at både han og storebror Tarjei er i sin beste alder når OL i 2022 arrangeres.

19-årige Johannes er allerede på elitelandslaget og blir trolig å se under OL i Sotsji om fem måneder. Stortalentet i skiskyting kan i beste fall kjempe om medalje allerede da.

I Sotsji håper også Sebastian Foss Solevaag å være deltaker. – Det er absolutt en stor motivasjonsfaktor å tenke på at OL om ni år kan gå i Oslo. Da er jeg 31 år, en alder som Aksel Lund Svindal har nå, minner slalåmtalentet om.

Sebastian er for tida i Chile og kan melde om gode treningsforhold. Den norske slalåm-mesteren fra siste vinter vant nylig et FIS-renn der og har fått en god sesongoppladning i kampen om å kjøre verdenscup til vinteren.

Drømmer om medalje

Også Anders Fannemel jakter OL-billett, allerede til vinterens mesterskap i Russland, et land han forøvrig skal besøke de kommende dager. Der skal verdenseliten hoppe i byen Nizhniny Tagil.

– Kommer et OL i Oslo er sjølsagt drømmen å kjempe om en medalje der. Det kreves veldig mye arbeid å holde seg i toppen i mange år, da skal alt klaffe. Men det er viktig å ha noe å strekke seg etter, sier honndølen som i 2022 er 31 år. Det er ingen alder for en skihopper. Nylig vant 41-årige (!) Noriaki Kasai et sommer Grand Prix-renn.

Martine Lorgen Øvrebust er helt i starten av sin langrenns­karriere, 16 år gammel med gull fra Hovedlandsrennet de to siste åra.

– Veldig mye skal klaffe om jeg kommer til OL i 2022, det er et uhyre trangt nåløye. Men det er veldig kjekt å tenke på at sjansen kan være der, sier stordalsjenta.