Det er ventet at flere klubber i eliteserien vil benytte seg av at overgangsvinduet i går åpnet. Rundt 100 spillere i den norske toppserien stå på listen over Bosman-spillere — spillere som står uten kontrakt etter årets sesong.

For AaFKs del står foreløpig Pål Stadsnes, Herman Ekeberg, Øyvind Gjerde, Johnny Vattøy, Trond Fredriksen, Fredrik L. Klock og Bjørn Erik Melland uten kontrakt etter årets sesong.

AaFK-trener Ivar Morten Normark opplyser at det er ikke vil bli foretatt noe kjøp eller salg for klubben, utover det som allerede er klart. Før overgangsvinduet åpnet ble det klart at amerikanske Adam Skumawitz er klar for klubben. Den særdeles anvendelige 24-åringen kommer fra spill for FC Grünweiss Wolfen i tysk 5. divisjon. Laget endte på 7. plass, og Skumawitz noterte seg for totalt 11 mål i siste sesong.

Det ble også for kort tid siden klart at Johnny Vattøy og Pål Stadsnes leies ut til 1. divisjonsklubben Hødd for resten av sesongen.

Ingen RBK-spillere til AaFK

Tidligere i sesongen ble det klart at sportslig leder i AaFK, Reidar Vågnes, hadde vært i dialog med RBK-trener Åge Hareide og direktør Rune Bratseth, der rammene for et uformelt samarbeid ble lagt. Der ble det åpnet for at AaFK skal kunne leie RBK-spillere. Dette for at de aktuelle spillerne skal kunne få bedre matching, samtidig som AaFK skal kunne dra nytte av kapasiteten. Men Normark kan avkrefte at det er aktuelt med slike forsterkninger.

— Dessverre vil Ørjan Berg spille mesterliga med RBK..., er hans respons på spørsmål om leie av RBK-spillere. Videre sier han at det ikke vil bli noen endringer for AaFKs del nå når overgangsvinduet er åpnet.

— Vår oppfatning er at spillergruppen vi har er god nok til å realisere målsettingen vår om fornyet kontrakt i toppserien. Dermed er min utfordring å få ut kapasiteten i spillerne og laget, understreker han.