Christian Berge kan komme til å lede herrelandslaget i håndball alene kommende sesong.

Da Glenn Solberg valgte å bli trener på heltid i nyopprykkede St. Hallvard, fikk han ikke lenger lov til å være assistent for Christian Berge på landslaget. Nå vurderer Berge om han i det hele tatt skal ha en ny assistent.

— Vi er i en prosess, og vi har god tid. Det er viktig at vi finner den riktige personen, sier Christian Berge, som imidlertid ikke er sikker på om det blir en ny assistenttrener.

— Vi har allerede Zeljko (Tomac), Kent Harry (Andersson) og Steinar (Ege), så det kan også godt hende at vi ikke ansetter en ny assistent, røper sjefen.

Blir en nordmann

Berge har ennå ikke snakket med noen kandidater, men er klar på at en eventuell assistent kommer til å være norsk.

— Det er mange som kan være kandidater til en slik jobb. Vi må finne en som kan bidra med de riktige tingene. Men det kommer ikke til å bli en hundreprosentstilling, sier Berge.

Etter at Norge ble slått ut i OL-kvalifiseringen i Boxen i Herning i april (seier over Bahrain, uavgjort med OL-vinner Danmark og tap mot Kroatia), blir første oppgave EM-kvalifisering mot Belgia (hjemme) og Litauen (borte) i begynnelsen av november.

— Jeg ble imponert over nivået i OL, men samtidig mener jeg at vi ville hatt noe der å gjøre. Vi kunne preget det litt. Både Danmark og Kroatia gjorde det jo godt, sier Christian Berge.