Den norske midtbanemannen Markus Henriksen er blant spillerne som for øyeblikket står uten trener. Sagaen rundt van Basten tok en ny vri torsdag.

Van Basten har slitt med stressrelaterte helseproblemer den siste måneden, noe som førte til at han og den opprinnelige assistenttreneren Pastoor skulle bytte roller. Slik gikk det derimot ikke.

— De siste dagene har vi hatt flere diskusjoner med Alex. Etter beslutningen om å gjøre Marco van Basten til assistenttrener, hadde vi som hensikt å forfremme Alex til hovedtrener. Vi ga ham et forbedret tilbud, men han godtok det ikke. I vår siste samtale kom vi fram til at det beste vil være å skille lag, uttalte teknisk direktør Earnest Stewart i Alkmaar.

Da van Basten kunngjorde sin plan om å trappe ned, var han svært klar på at han aldri ville ta en jobb som hovedtrener igjen.

Spisslegenden signerte en toårskontrakt med Alkmaar i starten av sesongen, men stress og uregelmessig hjerterytme har gjort at han ikke har ledet laget i de to siste kampene. Det ansvaret har Pastoor hatt midlertidig. (©NTB)