Etter 1-3-tapet i Champions League mot Monaco tidligere i uken, fikset Arsenal tre svært viktige poeng i hjemlig serie med 2-0-seier mot Everton søndag.

Seieren gjør at Arsenal tar over tredjeplassen på tabellen fra Manchester United og at det virkelig tetter seg til i toppen.

Sju poeng skiller Arsenal, Manchester United, Liverpool, Southampton og Tottenham, alle lag som har mulighet og håp om å ende blant de fire beste.

Everton har ikke vunnet borte mot Arsenal siden 1996, og klarte det heller ikke søndag. Mye takket være en god David Ospina i Arsenal-målet.

Arsenal effektive

Kampens første mål gjorde Olivier Giroud på corner i 1. omgang. Franskmannen avsluttet på volley fra 8-9 meter. Resten av omgangen var preget av få målsjanser.

— Vi led på onsdag mot Monaco, og det var fortsatt i tankene våre, men vi var tålmodige. Det ga oss en sjanse, og vi fikk en god seier i dag, sa Arsenal-manager Arsène Wenger ifølge BBC.

Everton hevet seg etter hvilen og skapte flere gode sjanser. Gareth Barry, Romelu Lukaku og Aaron Lennon prøvde seg, men Ospina tok det som kom.

Everton-presset ga Arsenal mer rom offensivt. Innbytter Tomas Rosicky utnyttet det og satte inn 2-0 via Everton-forsvarer Phil Jagielka rett før slutt.

Everton sliter

Dermed står Everton uten seier i serien februar. De blåkledde fra Liverpool ligger nå på 14.-plass, kun seks poeng over nedrykksstreken.

Everton-sjef Roberto Martínez måtte konstatere at laget hans tapte for ellevte gang denne sesongen.

— Vi fortjente ikke dette resultatet, det er sikkert. Jeg synes vi gjorde mye bra. Det var skuffende å slippe inn mål på dødball. Det er det siste du vil gjøre når kommer til en slik plass. Men i annen omgang var vi fantastiske. Dessverre fikk de en scoring til, sa spanjolen.

Neste runde i Premier League for lagene kommer allerede onsdag. Everton drar til Stoke, mens Arsenal gjester byrival Queens Park Rangers. (©NTB)