Da noen begynte å prate om høstsprekk – med skrekkscenariet i fjor friskt in mente — slo Bryne tilbake med en solid forestilling i Trysil. Og Bryne-trener Tommy Bergersen var en lettet mann etter den etterlengtede trepoengeren mot Nybergsund-Trysil søndag kveld.

Vi har fått oss noen på trynet i det siste, og denne seieren føles veldig bra , sier Bryne-treneren og fortsetter:

I dag var det kun ett lag på banen i 85 minutter. Vi skyter oss selv litt i foten i starten, men reiser oss mesterlig, selv om jeg nok må si at dommeren på langt nær var på Brynes side i dag, sier Bergersen.

Helle i gang igjen

Lettelsen var stor i Bryne-leiren da Marius Helle endelig noterte seg for scoring igjen.

-Herlig med seier og herlig å score igjen. Det er en stund siden sist, sier Helle, som fikk et merkelig gult kort som gjør at han må stå over neste kamp.

-Skulle vinne

Denne sesongen har Bryne-mannskapet vist god karakter når det har byttet imot. Ved flere anledninger har laget snudd – til uavgjort eller seier – etter å ha ligget under.

Klaus Vikesdal Petersen gjorde en god figur på Brynes midtbane, og han var en av drivkreftene i i Bryne-angrepene som ble rullet opp.

-I dag hadde vi bestemt oss for å kjøre på iog løpe dem i senk. Vi viste vi hadde mange friske bein å ta av, mens Nybergsund hadde en tynn stall. Selv om vi kom bakpå, var vi fullt innstilt på å ta med oss tre poeng, sier Vikesdal Petersen.

Kom bakpå

Bryne fikk en verst tenkelig start på kampen i varmen på Nybergsund Stadion.

Laget så ut til å bli tatt litt på senga av hjemmelagets høye press, og etter seks minutter somlet Kai Risholt, som var omskolert til midtstopper, da han tilsynelatende hadde kontroll og skulle skjerme ballen utover kortsiden.

Men Nybergsunds Jonas Enkerud hang på som en klegg, Risholt falt og Enkerud sendte ballen 45 grader foran mål, der Adis Maglic kontrollerte inn 1-0. ## Bryne kom i siget

Etter en famlende start kom Bryne mer med og tok over banespillet. Kai Risholt spilte seg opp fra midtstopperposisjon, selv om han hadde noen farlige tvers-over-pasninger ved et par anledninger, og kom med flere fine framspill.

Bryne kom til noen halvsjanser og fikk endelig uttelling like før pause.

En lang pasning inn i feltet havnet hos Marius Helle, som la ned til Klaus Vikesdal Petersen som satte inn utligningen fra 13-14-meter.

Bryne viste at slutten av første omgang ikke var noe blaff, og laget tok kommandoen fra start i andreomgang. Kai Ove Stokkeland tok umiddelbart tak i kampen, etter at han kom inn for Håkon Stenersen ved pause. Han markerte seg på direkten med et godt skudd som gikk like til side for mål.

Bryne fortsatte kjøret mot NIL-Trysil-buret. Et snaut kvarter ut i omgangen hadde laget fått fire hjørnespark og notert seg for 2 klare målsjanser. Klaus Vikesdal Petersen spilte nydelig gjennom til Marius Helle som forsøkte å vippe ballen over keeper fra rundt 16 meter.

Men avslutningen gikk i stedet like til side for mål.

Snytt for straffe

Like etter spilte Martin Norbye nydelig vegg med Klaus Vikesdal Petersen. Norbye fosset inn i feltet, der han felles av en forsvarer. Bryne-spillerne ropte – helt riktig – på straffe, men dommer vinket spillet videre.

Men Bryne fikk likevel fortjent sin scoring. Etter 79 minutter, like etter at Landrim Binaku kom inn for Mads Cato Moldskred. Kai Ove Stokkeland sendte ballen i retning Marius Helle, som vant duellen med NIL-Trysil-forsvarer og stormet plutselig alene mot keeper.

Måltyven gjorde ingen feil og plasserte ballen sikkert til venstre for en utrusende målvakt.