Barcelona knuste Deportivo La Coruña 4-0 på bortebane lørdag og har vunnet 12 seriekamper på rad. Likevel er det vanskelig å riste av seg Real Madrid.

Erkerivalene har avgitt bare ni poeng til sammen mot andre lag denne sesongen. Barcelona overnatter med fem poengs forsprang, men søndag kan Real ta seg opp i ryggen på serielederen igjen med seier over Villarreal.

David Villa scoret det eneste målet i første omgang lørdag, framspilt av Lionel Messi. Argentineren gjorde selv 2-0 da han skrudde inn et frispark tidlig i annen omgang.

Andrés Iniesta og innbytter Pedro (etter nok en Messi-assist) pyntet på resultatet hver sin gang de siste ti minuttene, mot Deportivo-laget til Knut Olav Rindarøy. Han måtte starte kampen mot på benken, men etter 70 minutter ble romsdalingen byttet inn og fikk måle krefter mot stjernegalleriet.

Barcelona har 49 poeng av 54 mulige så langt i sesongen.

– Vi er i en god stim, men vi må fortsette som dette. Real Madrid er rett bak, og det er lang vei igjen, sa Villa.

En av oss

Mandag offentliggjøres det hvem av Barcelona-trioen Messi, Iniesta og Xavi som vinner Gullballen som årets spiller i verden.

– Oppfatningen i garderoben er at det ikke spiller noen rolle hvem av dem som vinner. For oss er det nok å vite at vinneren er en av oss, sa Villa.

Real Madrid har avgitt bare fire poeng mot andre lag enn Barcelona, som påførte José Mourinhos menn deres eneste serietap med knusende 5-0 i november.

Søndag skal Real Madrid prøve seg mot et annet topplag når tredjeplasserte Villarreal kommer på besøk.

Deportivo vs FC Barcelona, Highlights

Sevilla-seier

Sevilla hadde en tung høst, men laget har startet det nye året strålende. To mål av Frederic Kanouté og ett av Luís Fabiano ga 3-2-seier borte mot Levante lørdag. Det var lagets tredje seier på sju dager, etter 1-0 over Osasuna i ligaen og 3-0 over Malaga i cupen.

Sevilla klatret til 9.-plass på tabellen.

Det ville vært 8.-plass om ikke Javi Martinez hadde berget 1-1 for Athletic Bilbao på overtid mot Malaga i lørdagens første kamp. Han snøt Martín Demichelis for å bli matchvinner i sin første kamp etter overgangen fra Bayern München.