riise4 Foto: Simon Dawson

NEW MALDEN / OSLO: Lillestrøm og Fulham ble mandag ettermiddag enige om en overgangssum for Bjørn Helge Riise.

Sunnmøringen kommer til å binde seg til Fulham i tre år, melder Romerikes Blads nettutgave, rb.no.

– Det skal bli en herlig følelse å sette navnet sitt på kontrakten. Dette har jeg jobbet for lenge , sier han til rb.no.

Riise er nå i London for å gjennomføre medisinske tester hos Fulham. På grunn av stort arbeidspress vil ikke Riise få gjennomført alle testene før tirsdag kveld.

— Det har vært litt frem og tilbake med den medisinske testen. Det har å gjøre med hvilke leger som har mulighet til å delta. De har sivile jobber ved siden av, så de har ikke tid hele dagen, sier agent Tore Pedersen til Aftenposten.no.

Riise tror ikke de siste testene skal by på noen problemer. Nå skal han boligjakt i den engelske hovedstaden og forberede seg til kommende sesong i Premier League.

– Dette blir et riktig skritt for meg. Jeg gleder meg til å se laget i kvalifisering for European League. Der regner jeg med de skal møte Helsinki, som har en 1-0 ledelse fra bortekampen mot FK Vetra, Litauen, sier Riise til rb.no .

Les også:

Begge klubbene bekrefter avtalen.

— LSK og Fulham har nå blitt enige om en overgangssum for Bjørn Helge Riise. Det er nå opp til spilleren og den medisinske testen om det blir noe av overgangen, sier sportsdirektør Torgeir Bjarmann i en pressemelding.

Les også:

Fulham har fra før nordmennene Brede Hangeland og Erik Nevland i stallen. Tidligere Viking-trener Roy Hodgson er manager. Hvittrøyene spiller treningskamp i morgen. Det blir uten sunnmøringen.

- Bjørn Helge spiller ikke tirsdagens treningskamp mot Bournemouth. Han blir ikke brukt før han er klar , sier agent Tore Pedersen til Aftenposten.no.

Småpenger til LSK

Overgangssummen er ventet å ligge et sted mellom 15 og 20 millioner kroner. Blir summen 15 millioner, vil ikke mer enn 2,5 millioner gå til Lillestrøm.

– Dersom det skulle skje noe, håper vi klubben får ut sin andel. Det er behov for kapital, sier styreleder Per Mathisen til VG.