PSV-HEERENVEEN 4-1

PSV Eindhoven vant lørdag den nederlandske serien da Heerenveen ble slått 4-1. Det var dem gamle storklubbens første ligatittel siden 2008. Fra 2004/2005-sesongen vant PSV serien fire ganger på rad, før det plutselig sa stopp for den tradisjonsrike klubben.

Denne sesongen har klubben ligget i tet hele tiden, og tre runder før slutt sikret PSV sitt første seriemesterskap på sju år.

Det skjedde foran egne fans mot Heerenveen. Før oppgjøret var det klart at seier ville holde til å sikre klubben sin 22. ligatittel, og kampen fikk en drømmestart for PSV-supporterne.

Allerede etter tre minutter scoret Luuk de Jong sitt 18. ligamål for sesongen. Etter 24 minutter doblet Memphis Depay med sitt 20. mål, men Joey van den Berg sendte et skremmeskudd med sin redusering tre minutter senere.

De Jong beroliget fansen da han la på til 3-1 fire minutter før pause. Luciano Narsingh fastsatte resultatet til 4-1 ett minutt før fulltid. Det betydde at PSV brøt Ajax' rekke med fire strake år som Nederlands beste lag.

Morten Thorsby ble sittende på benken for Heerenveen under hele oppgjøret.

Markus Henriksen spilte derimot hele kampen da Alkmaar slo Den Haag 3-1 i en annen kamp lørdag. Nemanja Gudelj ble helten med sine to mål. (©NTB)