BRYNE: — Utad kan det kanskje virke som om det er uro i Bryne. Men prater du med spillere, ledere og de som er involvert i dette, er alle sterke i troen. Det er ikke pålagt tro heller. Vi gleder oss veldig til kampen mot Follo søndag, sier Gaute Larsen til Aftenbladet.

- Gjør dere egentlig det?

— Ja, veldig. Nå handler det om ikke å bli så giret at spillerne begynner å spille kampen i hodet for mange ganger, svarer Larsen.

Involverer spillerne

Bryne-treneren påpeker at stemningen i klubben er god, men at alle skjønner alvoret de befinner seg i sportslig. Laget risikerer å rykke ned til nivå tre i norsk fotball for første gang siden 1971. Gaute Larsen sier at alle er innforstått med at laget ikke er for godt til å rykke ned, at det ikke nytter å snakke om marginer eller sjansestatistikk.

— Vi luller oss ikke inn i unnskyldninger. Nå er vi bare opptatt av å gjøre alt vi kan for at det ikke skal skje, sier Larsen.

- Hva konkret gjør dere?

— Vi har lagt en plan og er konstruktive. Det handler om å prate med spillerne, få de eldste til å ta mer ansvar og vite hva som kreves. Ved å involvere spillerne skaper du et eierforhold til situasjonen. Men det gjelder også å finne rett balanse i forhold til energi og klokskap, svarer Larsen.

Fryktet ikke sparken

Med tre serierunder igjen er det bare målforskjellen som skiller Bryne fra de fire lagene som rykker ned til 2. divisjon. Hele ni lag er faktisk involvert i det som kan bli tidenes nedrykksdrama.

Larsen mener Bryne må ta fire poeng på de tre siste oppgjørene mot Follo (H), Ranheim (B) og Bærum (H) for å sikre plassen. Samtidig vet han at det alltid skjer mye uventet i slike innspurter.

— Fryktet du at du ikke skulle få lede laget i de siste kampene?

— Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har ikke noe frikort i forhold til jobben, men dersom jeg ikke hadde levert en god plan eller håndtert situasjonen, hadde styret sikkert tatt grep, svarer Bryne-treneren som har vært i tilsvarende situasjoner flere ganger tidligere.

Han får tilbake Bjørnar Holmvik og Emil Dahle til søndagens kamp mot Follo, og kan stille med sitt sterkeste mannskap.