3 onside

1 Bjørn Petter Ingebretsen: Strømsgodsets trener har lenge vært en «grå eminense» i klubben, en som har trives best med å jobbe i det stille. Det får han ikke lov til etter at han overtok for David Nielsen før sommeren. Det har fungert strålende. Han har gjenreist Godset som et lag som både vinner kamper og venner.

2 Ole Selnæs: Rosenborgs unge midtbanegeneral blir bare bedre og bedre. Mot Start spilte han pasninger med glanset papir og rød sløyfe gjennom det meste av kampen. Han står mer og mer frem som en kommende dirigent sentralt også for landslaget.

3 Magne Simonsen: 27-åringen har hatt et par særdeles tøffe sesonger med store skadeproblemer. Nå er han tilbake — dessverre for Tromsø. Han bidro til å forverre situasjonen ytterligere for TIL med storspill og en vakker scoring da Molde vant solide 4-0 hjemme.

foto
Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

3 offside

1. Avgjørende dommertabber: Det siste alle dommere og assistenter ønsker er selvsagt å gjøre feil som påvirker eller avgjør kamper. Det skjedde litt for ofte sist runde. I Ålesund ble Sandefjord snytt for straffe, i Kristiansund fikk Rosenborg et feilaktig straffespark og i Bodø fikk Vålerenga godkjent et klart offsidemål.

2 Bunnlagene: Tre klubber kjemper desperat for å unngå nedrykk. Eller gjør de egentlig et? Det var ikke mye desperasjon og vilje å spore hos Tromsø, Mjøndalen og Start sist runde. 1–12 var samlet målforskjell etter at de opplevde hvert sitt pinlige nederlag.

3 Bård Flovik: 18. august ble Steinar Nilsen sparket i Tromsø, og assistent Bård Flovik rykket opp som sjef. Siden den gang har "Gutan" spilt seks kamper. Det har gitt totalt tre av 18 mulige poeng. Flovik er en flink fagmann, men får testet egenskapene som leder i motgang i innspurten.