2016 er ikke mange dager gammel før det er tid for ny kamp for Stavanger Oilers.

Selv om vi er flinke til å nullstille oss må det være lov til å se tilbake på 2015 og si at det var et flott år for klubben. Seriegull, Norgesmestere og avansement i CHL gjør at 2015 var vel så godt som det kunne få blitt.

Når vi i tillegg avsluttet året som serieleder på tross av at det var "krise" i Oilers da vi tapte tre kamper på rad kan vel 2015 sies å være et av klubbens mest markante kalenderår. Selv om det var anledning til å feire året som var og ønske det nye året velkommen ble det en heller nitrist nyttårsaften for min egen del.

Turen til Sirdalen ble avlyst på grunn av sykt barn som i tillegg fikk den store skrekken da rakettene begynte å smelle. En magisk aften...

Første nyttårsdag var det mer å glede seg over. For fjerde året på rad var vi invitert til Ledaal av borgermester Christine Sagen Helgø for den årlige hedringen av norske og internasjonale mestere. Det føltes ut som at det var flere der i år enn tidligere, og det var mestere der fra 20 forskjellige idretter. Det er tydeligvis mange gode idrettsutøvere fra Stavanger kommune og mange gode idrettsprestasjoner som glir litt under radaren fordi populariteten på fotball, ishockey og håndball er stor i regionen.

Det er alltid mange svømmere på Ledaal, med Sara Louise Rung i spissen. Hun soper jo inn medaljene, jeg tror hun hadde nærmere 20 medaljer i norske, nordiske og internasjonale konkurranser i år. Det er også tydelig at det er et godt kampsportmiljø i Stavanger, fordi det er alltid noen boksere, kickboksere, karate"kids" eller taekwondo-utøvere der. I tillegg har vi Are Strandli som er den mest kjente roeren som også pleier å dukke opp på Ledaal første nyttårsdag.

Kampen i dag mot Sparta er åpningen av Sarpsborgs 1000-årsjubileum. 1000-årskampen blir feiret med halv pris på billettene og bør gi fullt hus i Sparta amfi. Det er tilogmed arrangert fakkeltog fra torget og ned til amfien før det blir oppskyting av fyrverkeri. Det skal visst være heising av mesterskapsbannere i taket også, så det virker som at "særpingene" er klare for kamp. Da er det alltid deilig å ødelegge festen med å ta med alle poengene hjem til Stavanger.