«Sveriges Johaug» hylles etter verdenscupdebuten: – Fantastisk

Finske Kerttu Niskanen viste VM-form og vant søndagens klassiskløp i italienske Cogne. For de norske ble det tungt, med Anna Svendsen som beste på 11.-plass. Sveriges Frida Karlsson ble nummer syv i verdenscupdebuten.

Publisert:

Frida Karlsson under junior-VM forrige sesong. Hun er tatt ut til årets senior-VM i Seefeld. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Ingen av Norges VM-løpere gikk rennet.

Silje Øyre Slind ble nummer 13, Anne Kjersti Kalvaa nummer 17, mens Marte Mæhlum Johansen kom på 26.-plass. Hedda Østberg Amundsen ble nummer 38, Julie Myhre nummer 41 og Magni Smedås nummer 43.

Svenske Frida Karlsson (19) spås en lys fremtid. Hun har herjet på distanse i junior-VM, og har imponert så mye at hun er blitt tildelt kallenavnet «Nye Johaug».

Karlsson er tatt ut til VM i Seefeld, og åpnet forrykende på søndagens 10 kilometer. 19-åringen ledet så sent som etter 5,8 kilometer. Utover i løpet fikk hun det riktignok tungt, og ble til slutt nummer syv i verdenscupdebuten.

– Det var kjempegøy, det var det. Det ga virkelig mersmak. Jeg trodde at jeg åpnet kontrollert, men på slutten fikk jeg kjenne høydesmellen. Jeg er litt skuffet at jeg tapte så mye de siste kilometerne, sa stortalentet til NRK.

En syvendeplass i verdenscupdebuten var uansett meget sterkt.

– Fantastisk. Det er et varselskudd fra Frida Karlsson, sa tidligere langrennsløper Anders Blomquist i SVTs studio, skriver Expressen.

Sidemannen Jacob Hård var enig.

– Det var et alldeles strålende løp, sa han.

Seier for Niskanen

Niskanen gikk en glimrende avslutning og knep seieren, tre sekunder foran sveitsiske Nadine Fähndrich på 10 kilometeren. Natalja Neprjajeva fra Russland tok tredjeplassen.

– Jeg er så glad, sa finnen i et intervju med arrangøren.

Kerttu Niskanen var meget glad etter seieren i Italia. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Flere av de største stjernene, hovedsakelig fra Norge og Sverige, står over denne helgen i Cogne. De norske reservene klarte ikke å hevde seg. Anna Svendsen var den beste. Hun kom på 11.-plass, ett minutt bak vinneren Niskanen, noe den norske utøveren var tålelig fornøyd med.

– Det her var artig. I går var jeg litt død i kroppen, men jeg våknet til litt i dag, sa hun til NRK.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Langrenn