Nå er det en lite trolig at Rosenborg blir tatt opp i G14, men klubben var invitert til Brussel sammen med 40-50 andre. RBK fra Norge, København fra Danmark og AIK fra Sverige var de eneste fra Norden.

Det forteller oss i hvert fall at RBKs status ute i Europa ikke er berørt av tabellposisjonen.

Fotball-VM, som starter neste uke, har konsekvenser som Europas toppklubber ikke vil leve med. Kampsakene er i første rekke:

  • Klubbene vil ha flere kampdatoer på bekostning av landslagene.

  • Klubbene synes det er urimelig å betale lønna til VM-spillerne når de skaffer Fifa og de nasjonale forbundene inntekter.

  • Klubbene vil ikke lenger betale forsikringen når spillerne er på landskamper.

Da Karim Essediri ble tatt ut i Tunisias VM-tropp, fikk Rosenborg beskjed fra Fifa om å forsikre spilleren. RBK betalte motvillig, men direktør Nils Skutle er skjønt enig med G14 om at den utgiften burde Fifa tatt.

— Vi betaler lønna og forsikringen, men det er Fifa som tar alle inntektene. Det er så urimelig at klubbene bare må organisere seg for å bli hørt, sier Skutle som ikke har noen betenkeligheter med å samarbeide med G14 - som i mange sammenhenger er blitt oppfattet som ute etter å tilrive seg en større andel av fotballens inntekter. Noen mistenker dem til og med for å ha som agenda å løsrive seg for å starte en egen superliga.