Både Braaten og Johansen er uten kontrakt for øyeblikket, og dermed er det "bare" lønn Brann må ut med for å hente de to.

Det var BA som først meldte om Branns interesse for de to, men BT sitter på de samme opplysningene.

Treneren til forsvar for Braaten

Braaten var som kjent med på Branns treningsleir i Florida, der han gjorde en god figur. Angriperen spilte også begge kampene, den siste mot Jönköping fra start. På treningsleiren gjorde han et godt inntrykk på Brann.

Brann-trener Lars Arne Nilsen gikk så langt som å si at han mener Braaten er misforstått på grunn av sitt image som noe "laid back", og sa dette til BT for to uker siden:

— Folk kan tro at han ikke er på og ikke seriøs, men det er ikke mitt inntrykk. De som har spilt sammen med ham, sier han er seriøs og trener mye. Han henger godt med så langt. De som møter ham sier han er sterk som en bjørn, sa Nilsen om Braaten.

Passer ønskelisten

Remi Johansen har spilt for Tromsø siden 2009, og har scoret 20 mål på 143 kamper "gutan". I fjor spilte han 19 kamper fra start, ble byttet inn syv ganger, og puttet tre mål.

Johansen er blitt intervjuet av Nordlys om sin fotballfremtid, men ønsker ikke si så mye mer enn at det er interesse fra flere klubber.

— Det skjer nok noe om ikke så veldig lang tid. Dere får bare holde øyne og ører åpne, sier Johansen til avisen.

Brann har lenge vært klare på at de mangler minst én ving og én sentral midtbanespiller. Braaten (ving) og Johansen (midtbanespiller) fyller dermed klubbens ønske.

Ekspert: - Stallfyll

Thomas Drage var også med på treningsleir til Florida med Brann, men han jobber klubben ikke lenger for å hente.

Fotballekspert Joacim Jonsson har allerede uttalt seg om spillerne etter koblingen til Brann.

— Overraskende at Brann jobber med Braaten og Remi J. Trodde de ville spisse laget mer, stallfyll dette, skriver Jonsson på Twitter.

  • BT kommer med mer.