Skotske Celtic er av dem som i det siste har vært i kontakt med agentene rundt Henriksen.

– Celtic er en av flere som har sett kamp på Lerkendal, er alt rådgiver Andreas Ekker vil si om saken.

Etter det Adresseavisen erfarer har representanter fra klubben – som hentet Mikael Lustig – vært på tråden til agentselskapet Stars & Friends, for å sjekke om det er mulig å lokke midtbanetalentet over til Skottland.

Adresseavisen kjenner til at den samme telefonen også har kommet fra én klubb i tysk bundesliga. I tillegg er både franske og nederlandske klubber aktivt på banen. Mot Stabæk var da også PSV til stede for å speide på Henriksen.

– Har fått henvendelser

Videre er det en kjent sak at belgiske Brugge – som fikk nei i januar – fortsatt er på sporet. Dermed ligger det an til budkrig når det internasjonale overgangsvinduet åpner 1. juli.

– Vi har ikke mottatt noe konkret bud på Markus foreløpig. Men vi har hatt noen henvendelser fra andre klubber. Både på han og andre i troppen, medgir sportslig leder Erik Hoftun.

RBKs sportslige leder vil ikke utdype svaret, og ønsker heller ikke si noe om innholdet av samtalene han hadde med Brugge-president Bart Verhaeghe over en middag i forbindelse med Stabæk-kampen.

– Vi snakket om mye forskjellig. Han var med da vi solgte Bakenga, og vi har en bra tone, svarer Hoftun.

Markedsverdien gått opp

Da Rosenborg sa ja til et Henriksen-salg i januar, var det med en prislapp på drøye 20 millioner kroner.

Nå er det gått seks nye måneder av kontrakten, men med 18 måneder igjen har ikke 19-åringens markedsverdi gått ned. Snarere tvert imot:

– Han er fast i a-landslagstroppen, og det er et tegn på potensialet. Men prisen kommer også an på hvilke klubber som eventuelt legger inn bud. Det er mer penger i for eksempel Premier League enn andre steder, sier Hoftun, som er forberedt på salg:

– Vi regner med at han blir solgt i sommer.

Med salget av Bakenga i januar er imidlertid ikke klubbøkonomien like avhengig av et salg, som for noen måneder siden.

– Vi må ingenting. Men vi kan selvfølgelig selge i det kommende vinduet, sier Hoftun.

PS! Henriksen selv sliter med hodepine etter smellen han fikk fredag, og må foreløpig holde seg unna treningsfeltet.