Oilers henter canadisk back – og forhandler med målscorer

Den offensive backen Brandon Burlon (28) kommer fra tyske Düsseldorfer og blir Oilers-spiller.

Publisert: Publisert:

Brandon Burlon, til venstre, ble draftet høyt av New Jersey Devils og fikk flere treningskamper for NHL-klubben. Her fra en kamp mot New York Rangers i 2015. Foto: Kathy Willens / TT NYHETSBYRÅN

  • Kristian Oftedal Kvendseth
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Han er en typisk offensiv back som er god i overtall og som er flink til å sette spillet raskt i gang. Han har en god førstepasning og er sterk på skøytene, sier Oilers-sjef Pål Haukali Higson til Aftenbladet.

Brandon Burlon kommer fra tyske Düsseldorfer EG hvor han produserte 11 poeng (3+8) på 51 kamper forrige sesong.

Han har tidligere mange sesonger i AHL – nivå to i Nord-Amerika – bak seg og ble i 2008 draftet allerede i den 2.-runden av New Jersey Devils. Før det gikk han på University of Michigan.

Sportssjef Pål Haukali Higson i Oilers. Foto: Pål Christensen

Nå kommer han til Stavanger for å være med på gjenoppbyggingen av Oilers. Han har signert en ettårskontrakt.

– Burlon er en solid spiller. Han ble NHL-draftet høyt av New Jersey og har mange kvaliteter. Han kommer til å gå inn i en offensiv backrolle hos oss, sier Higson.

– Han produserte bare 11 poeng på 51 kamper i Tyskland forrige sesong. Hva forteller det?

– Det er mange ting som spiller inn på slike ting. Laget var ikke det beste. Det var hans første år i Europa. Jeg har sett denne spilleren mange ganger og er sikker på at han har kvaliteter som passer bra inn i europeisk ishockey og hos oss.

– Hvilke kvaliteter tenker du på da?

– Han er god på skøyter og flink til å være med framover. Han er en lur spiller på blålinjen i overtall. Burlon har ikke et enormt skudd, men han har bra overblikk og er flink til å få på puckene på mål. Dessuten er han også solid bakover. Han spilte eksempelvis både overtall og undertall i AHL, sier Higson.

Oilers skal ha inn ytterligere en spiller før neste sesongs lag er komplett. Klubben er i forhandlinger med en offensiv løper som kan bli klar i løpet av uken, Ifølge Higson.

Oilers starter sesongoppkjøringen i DNB Arena førstkommende mandag.

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. DNB Arena
  2. New Jersey Devils
  3. NHL