Midtbanedynamo Sami Khedira regnes for å være en svært viktig spiller for Tyskland. I kampen mot Italia ble han byttet ut i første omgang på grunn av en skade. Midtbanedynamo Sami Khedira regnes for å være en svært viktig spiller for Tyskland. I kampen mot Italia ble han byttet ut i første omgang på grunn av en skade. Foto: AP

Jublet for semifinale i går. Nå strømmer de dårlige nyhetene inn

Svekket Tyskland.

Både Mario Gomez og Sami Khedira er uaktuelle for spill i EM-semifinalen for Tyskland på grunn av skader.

Fiorentina-spissen Gomez pådro seg en strekkskade på baksiden av låret under lørdagens kvartfinale mot Italia og er uaktuell for videre spill.

Det bekrefter Det tyske fotballforbundet (DFB) søndag.

Khedira haltet av banen etter bare 16 minutter under mot italienerne, og søndag meldte tyskeKickerat en lyskeskade satte en stopper for Juventus-spillerens videre EM-eventyr med Tyskland.

Khedira trøblet også med lysken i åttedelsfinalen mot Polen, men en duell med Italias Giorgio Chiellini ble altså skjebnesvanger for midtbanespilleren.

Müller og Özil sviktet lørdag kveld. Vi har spurt forsker: Derfor svikter de største stjernene fra straffemerket.

Det er dårlig nytt for Joachim Löw og Tyskland som allerede må klare seg uten Mats Hummels som er ute med karantene.

I tillegg skal kaptein Bastian Schweinsteiger være et usikkert kort til semifinalen.

— Wow! Khedira mister resten av EM. Gomez også! Dårlig dag for Tyskland, skriver tidligere landslagsspiller og Eintracht Frankfurt-spiss Jan Åge Fjørtoft påsin Twitter-konto.

— Nå tenker nok Island at de har gode muligheter, skriver Raphael Honigstein, en ledende ekspert på tysk fotball, på sin Twitter-konto.

Tyskland møter vinneren av søndagens kamp mellom Frankrike og Island i sin semifinale i EM. Portugal og Wales møtes i den andre. (©NTB)