Southampton 0-2 Chelsea

Resultatet gjør at Chelsea henger med i toppen. London-laget ligger på fjerdeplass, men er kun poenget bak serieleder Manchester City.

Eden Hazard sendte Chelsea i føringen etter kun seks minutters spill på St. Mary's søndag. Diego Costa fastsatte resultatet til 2-0 drøyt ti minutter etter pause. Dermed ble det nok en opptur for Antonio Contes menn i serien, etter 4-0-triumfen mot Manchester United forrige helg.

Soloprestasjon

Eden Hazard, som nå har scoret i tre seriekamper på rad, ordnet lagets første mål på egen hånd. Den lille belgieren fikk ballen av Victor Moses ute til høyre, førte den inn i boksen og snurret rundt med vertenes Steven Davis. Deretter dunket formspiller Hazard ballen i mål mellom beina på Southampton-keeper Fraser Forster.

Southampton forsøkte å svare få minutter etter, men Charlie Austins heading gikk like utenfor fra god posisjon.

Diego Costa fikk en alle tiders mulighet til å doble Chelseas ledelse før hvilen. Nemanja Matic spilte Costa fri alene mot Forster, men sisteskansen gikk seirende ut av duellen med en fin beinparade.

Southampton ropte på straffe like før pause. Austin gikk ned i boksen, men hjemmelaget fikk ikke gehør av dommer Mike Jones.

Distanseskudd

Diego Costa bommet i første omgang, men skulle likevel få nettsus. I det 56. minutt curlet han ballen i krysset fra distanse. Et nydelig mål av 28-åringen.

Og der Costa scoret, bommet Austin. Southampton-spissen fikk igjen en god mulighet med hodet etter et innlegg fra venstre i det 68. minutt, men headingen gikk over mål fra kort hold. Like i forkant hadde Chelseas Pedro fått en god mulighet, også han fra kort hold, men Southampton-forsvaret fikk klarert med nød og neppe.

Et knapt kvarter før slutt var vertene nær redusering. Steven Davis fikk hodet på et innlegg fra høyrekanten, men headingen hans gikk via David Luiz og i tverrliggeren, til hjemmefansens store fortvilelse.

Southampton prøvde seg på en sluttspurt, men maktet ikke å score. Charlie Austin fikk ballen i mål seks minutter før slutt, men ble avvinket for offside. Laget har 13 poeng etter ti spilte serierunder. Det holder til en foreløpig niendeplass i Premier League. (©NTB)