Flere TIL-spillere var etter det iTromsø får bekreftet ute på byen og nøt alkohol etter å ha tapt 1–2 mot Aalesund på Alfheim fredag i forrige uke. En av dem som ikke var å se på byturen, som ble omtalt av Nordlys torsdag, er høyrekant Mikael Norø Ingebrigtsen.

– Jeg drikker aldri og har ikke et forhold til alkohol. Det kan jeg ærlig innrømme, sier Ingebrigtsen til iTromsø.

– Et enkelt valg

En rekke av Ingebrigtsens lagkamerater skal være avholdsfolk, og 20-åringen er dermed ikke den eneste som unngår alkohol. Men for Ingebrigtsen var det et enkelt valg.

– Det er et valg jeg er glad for at jeg har gjort, sier Ingebrigtsen, og legger til:

– Det kommer selvsagt an på person til person, men jeg har et ønske om å nå lengst mulig i fotball og da vil jeg virkelig gå for det. Da velger jeg heller det enn at jeg en dag skal angre på valgene jeg gjorde, sier TIL-kometen til iTromsø.

TIL-trener Bård Flovik ser på det som hvert enkelts ansvar.

– Man må finne sin måte å leve sitt sosiale liv på, og legge til rette for det som passer til det å være toppidrettsutøver. Vi vet at det er flere som er avholds, og det har vi respekt for, sier Flovik.

– Vi alle var tjent med det

Flovik valgte å være åpen om situasjonen.

– Jeg føler at vi var alle tjent med å ikke gjøre saken noe større eller mindre enn det tilfellet var. For meg var det viktig å være ærlig om det, sier TIL-treneren.

Saken er lagt død og er håndtert innad i klubben, og kommer ikke til å få sanksjoner verken fremover eller inn mot laguttak.

– vi må ikke glemme at det var ni dager før kamp, og skulle vi ende opp med å tape mot Haugesund så har det ingen sammenheng med det som skjedde forrige helg, sier Flovik.