— Jeg og eieren tok det hele veldig pent, men det er mye misunnelse i dette «gamet», og jeg har hørt at mange synes det var bra at det gikk dårlig for oss. Men vi skal klare å reise kjerringa, sier Blekkan til Adresseavisen.

TRAV-VETERAN: Jomar Blekkan. Foto: Mari Vold

Trøndertravets nye frontfigur skuffet stort under sin debut på Leangen mandag. Ivar Sånna lå i tet første runde, men så gikk det dårligere. 6-åringen ga helt opp på oppløpet, slo over i passgang og ble disket.

Eier Kolbjørn Selmer beskriver fallhøyden som stor etter all oppmerksomheten rundt sesongdebuten, men er sikker på at hesten kommer sterkt tilbake.

INGEN SUKSESS: Ivar Sånna lå i tet etter første runde, men så gikk det ikke så bra i resten av løpet på Leangen. Bak f.v. Black Butan, Supreme Sugar og Crimson Pirate. Chanto Photo, som vant løpet, lå så langt bak i feltet at hesten ikke fikk være med på bildet. Foto: Morten Antonsen

— Selvsagt var dette litt antiklimaks. Men det er sånn det er med hester, man kan aldri innkassere en seier på forhånd. Og det er bedre at vi fikk denne smellen i dag i stedet for i et løp som virkelig betyr noe. Men ta det helt med ro - vi kommer tilbake. Jeg er fortsatt like overbevist om at dette blir bra, sa Selmer mandag.

- Småtterier i halsen

Etter løpet ble hesten undersøkt av veterinær, og satt på medisiner.

— At den falt sammen var en kombinasjon av flere ting. Småtterier i halsen og kanskje en litt hard åpning på løpet. Men vi er ikke bekymret for hesten, sier Blekkan.

Hesten skal gå på medisiner til og med lørdag, og Blekkan er tydelig på at hesten kommer til å være klar til start om drøye to uker.

— Da blir det omtrent det samme løpet som mandag. Vi tar det derfra og kommer til å møte hardere motstand etter hvert, sier travtreneren.

Millionærhest

Like før jul ble det kjent at Blekkan på vegne av hesteeier Kolbjørn Selmer hadde fått tilslaget på den svenske kanonhesten Ivar Sånna.

Hingsten ble nummer to i svensk travderby, og deltok i EM for femåringer. Med elleve seirer på 42 starter har han sprunget inn drøyt tre millioner kroner.