Byåsen har ikke alltid vært tidlig ute med kontraktsforlengelser, men nå har klubben skrevet under en ny avtale med landslagsstrek Maren Gundersen sju måneder før den gamle gikk ut.

— Av våre beste spillere

Gundersen har forlenget avtalen med ett år, og er bundet til Byåsen frem til sommeren 2016. — Maren har blitt en av frontfigurene og nestorene i klubben, og er den beste strekspilleren i norsk eliteserie. Hun er en glimrende toveisspiller, og det er gull verdt i håndball, sier daglig leder Torbjørn Balstad til adressa.no.

— Maren er en beskjeden og veldig lojal spiller, og har vært en av våre beste spillere i hele høst. Hun og Jenny (Grøtan) går godt sammen, og utfyller hverandre godt som strekpar, sier han.

- Gir ro

Den nye kontrakten trer i kraft umiddelbart, og Byåsen-lederen bekrefter at det betyr høyere lønn for klubbens toppscorer.

— Ja, det fortjener hun. Det har skjedd en del med lønnsbudsjettet fra i vår til i høst (spillere som Camilla Herrem og Raja Toumi har forlatt klubben), og det er klart vi oppjusterer noe. Det er ikke noen lønn å leve av, men vi prøver å strekke oss når spillere presterer, sier han.

Akkurat det hjelper godt på, sier Gundersen selv til adressa.no.

— Det gjør det litt lettere. Jeg får litt mer ro rundt meg, og slipper å bekymre meg for mye om det. Det er viktig for overskuddet når man har mye å gjøre ellers, sier hun.

Medisinstudent

Hun er godt fornøyd med den nye avtalen med Byåsen.

— Det er et spennende lag med stor utviklingspotensial. Det er spennende å være med på noe sånt. Samtidig trives jeg godt i miljøet og med jentene, og har utviklet meg bra i klubben, sier Gundersen.

Hun er fortsatt med i kampen om en plass i Thorir Hergeirssons EM-tropp, og søndag kommer første mulighet til å overbevise ytterligere. Da kommer sølvplasserte Glassverket på besøk i Nidarøhallen.

— Ser man på tabellen har de gjort det bedre enn oss i år. Vi har svingt litt for mye i en del kamper, og det blir en veldig tøff kamp, sier strekspilleren.