Tiril Eckhoff var første kvinne ut på stafetten for Norge. På første skyting brukte hun ett ekstraskudd for å få ned alle fem blinkene, noe som var godt nok til å henge med i teten ut på den første runden.

— Tyskerne var gode i dag. De hadde få ekstraskudd og gikk fort på ski. Vi brukte litt for mange ekstraskudd, og det er ikke nødvendigvis så lett å ta igjen i løypa, vurderte landslagstrener Egil Gjelland overfor NTB.

19 sekunder bak teten

Inn på andre skyting var flere lag samlet på nytt. Eckhoff slet hakket mer på standplass og bommet på to av sine første fem skudd. Heldigvis for Norge traff hun to av to på de første ekstraskuddene. Med denne skytingen passerte hun 19 sekunder bak teten på en 9.plass.

De 19 sekundene ble til 15 for Fanny Welle-StrandHorn ved passering.

Horn gikk bra i sporet og kom sammen med fem andre land inn til liggende skyting. Der ble det ett ekstraskudd på Horn.

De få sekundene Horn passerte ut etter lagene foran ble kjapt hentet inn i sporet. Inn til stående skyting hadde Horn gått seg opp til en andreplass bak Andrea Henkel og Tyskland.

Ujevn skyting

Etter hvert ble det derimot noe mer rufsete på standplass enn i sporet for Horn. Henkel skjøt fullt hus, mens Horn måtte ut med to ekstraskudd. Dermed falt Norge ned til 4.plass, 19 sekunder bak ledende Tyskland.

Men igjen viste hun tempo i sporet, og inn til tredje veksling lå Norge bare 10,5 sekunder bak Tyskland på andreplass.

Synnøve Solemdal var nestemann ut. Inn til sin første skyting tapte hun overraskende et par sekunder til Tyskland. Og det ble ikke enklere å plukke sekunder der, Tyskland skjøt fullt hus. Solemdal brukte likevel bare ett ekstraskudd, og gikk ut på andreplass med 25,5 sekunder opp til ledende Tyskland.

Fortsatte å tape i sporet

Solemdal fortsatte å tape noen sekunder i sporet etter skytingen til Tyskland, og gikk rundt halvminuttet bak inn til skyting.

På skytingen brukte både Tyskland og Norge ett ekstraskudd, men Solemdal brukte litt kortere tid og hentet inn noen sekunder, noe som krympet luken til 23 sekunder før sisterunden.

Men, som i første runden, slet Solemdal i sporet. De sekundene hun hentet inn på skytingen var kjapt tapt i sporet.

Inn til siste veksling sendte hun Tora Berger ut på siste etappe med 38 sekunder opp til Tyskland.

Passert av Ukraina

Laura Dahlmeier, som gikk siste etappe for Tyskland, gikk godt i sporet. Inn til liggende skyting hadde hun beholdt ledelsen til Berger, og skjøt i tillegg fullt hus.

Det gjorde også Berger, men avstanden opp var hele 43 sekunder.

Dahlmeier fortsatte å holde bra tempo i sporet, noe som ga henne god tid på siste skyting. Den tiden brukte hun godt, og skjøt ned alle blinkene på nytt.

Verre ble det for Berger, som måtte bruke to ekstraskudd. Dette gjorde at også Ukraina passerte Norge før den siste runden med åtte sekunder.

Berger prøvde alt hun kunne for å tette luken til Ukraina, men kom sekundet for sent inn til mål inn til en 3.plass.