SØLV: Astrid Lødemel på høyden av sin karriere: Sølvmedaljen i utfor i VM i Morioka. Foto: NTB scanpix

SANDNES (Aftenposten): Astrid Lødemel gløder i Blinkfestivalen i Sandnes. Hun er tent på en ny jobb i en idrett som hun selv aldri har vært en del av. Men 41-åringen med et «rulleblad» som inneholder VM-sølv og bronse fra mesterskapet i Marioka i 1993, som deltok i OL i Albertville året før og har flere pallplasseringer i verdenscupen, er ikke i tvil: — Dette er en spennende jobb.

Dette skal hun gjøre

Alpinisten fra Voss er ansatt som kommunikasjonssjef. Det betyr at hun skal jobbe mot sponsorer og presse, for å få ut det gode budskap.

— Vi så at det var et stort behov for det, forteller president Tore Bøygard.

Tidligere hadde forbundet Ole Kristian Stoltenberg i 30 prosent-stilling, og da han gikk til TV2, ble det klart at forbundet trengte mer.

Dermed ble Lødemel ansatt, med meget god bakgrunn for en slik rolle. Ikke bare fordi hun har vært utøver, først og fremst fordi hun har vært sponsorsjef i BAMA i syv år, har jobbet med arrangementer og har medieutdanning fra universitetet, for å nevne noe.

Her er jeg

I Sandnes, under Blinkfestivalen som avsluttes lørdag kveld, møtte hun de aktive på dame- og herresiden for første gang og fikk anledning til å presentere seg. Tora Berger og de andre likte at de skal få en god hjelper, for de er også interessert i at skiskyting skal komme opp og frem.

— Jeg skal jobbe tett med lagene og utøverne. Jeg skal også bidra mot VM på hjemmebane i 2016, legger Lødemel til.

Det mesterskapet på hjemmebane kan bli gull for skiskyting, hvis alle legger brikkene sine riktig. Forbundet er avhengig av å få frem nye typer etter Berger, som har varslet at OL i Sotsji er hennes siste mesterskap. Det er mange sterke utøvere allerede, men Tiril Eckhoff og Hilde Fenne er to av de yngre som kan bli Bergers arvtagere. Fanny Welle Strand Horn, Synnøve Solemdal og Ann Kristin Aafeldt Flatland er foruten Berger også på elitelaget. Flere har prestert på det øverste nivået.

Tora Berger skal i aksjon igjen i kveld, etter 2. plass i konkurransen i Sandnes sentrum fredag kveld. For henne og de andre skiskytterne er konkurransene i Rogaland et kjærkomment avbrekk i treningsforberedelsene til sesongen.

Astrid Lødemel

Født9. desember 1971 i Oslo.

Tidligere alpinist, spesialist i fartsdisiplinene.

Fra Voss, bor i Oslo

Tobarnsmor

Beste resultat iverdenscupen er andreplass i Super-G i Vail i USA 1992. 3. plass i utfor i Morzine i 1993. Deltok i Albertville-OL med 15. plass. Høydepunktet i hennes karriere varVM i 1993 i Morioka i Japan i 93, med sølv i utfor og bronse i Super-G. Hunla opp i 1995 etter en kneskade.