Den norske veteranen ble slått bare av Jolanda Neff fra Sveits i rundbanerittet i Pietermaritzburg i Sør-Afrika.

– Det er en god følelse å kjenne at jeg har tatt steget videre. Det er nødvendig for å kunne hevde seg i verdenstoppen, sa Dahle Flesjå.

I vinter har 41-åringen jobbet mye med teknikken for å takle løyper som er blitt tøffere og mer teknisk krevende. I søndagens konkurranse var det flere ryttere som skadet seg.

– Hvis jeg ikke hadde jobbet intenst i vinter, hadde jeg ikke klart dette i dag. Du må tøye grensen for å tørre å ta et nytt steg, fortalte hun.

I september venter årets høydepunkt. Da arrangeres VM på hjemmebane i Hafjell.

Krevende

Dahle Flesjå imponerte stort i godt over 30 graders varme til tross for en dårlig start. Hun hektet med en annen rytter og kom ut av pedalen. Etter den første halve runden lå rogalendingen som nummer 14, men så begynte hun å plukke ryttere. I mål var hun 25 sekunder etter vinneren.

– Hvis hun hadde hatt en litt bedre start, ville hun ha hatt muligheten til å hente inn Neff, mente trener og ektemann Kenneth Flesjå.

Byberg ute

Lene Byberg stilte ikke til start i søndagens ritt. Hun brakk to fingre under trening tidligere i uken og måtte derfor stå over verdenscupåpningen.

Maja Wloszczowska fra Polen ble nummer tre, ytterligere drøye halvminuttet bak. Hun tilegnet sin prestasjon til sin trener, som omkom i en bilulykke i vinter.

Neff, som fortsatt er U23-rytter, ledet fra start til mål selv om hun slo seg i en velt underveis.

– Jeg slo meg samme sted som da jeg veltet under trening. Jeg tapte en del tid, men det var smertene som var problemet, sa hun.

(©NTB)