Rosenborg hockey – Sparta Sarpsborg 3-1 (2-1, 1-0, 0-0)

TRONDHEIM (adressa.no): Seieren var Rosenborgs tredje på rad i eliteserien, mot en av lagets viktigste utfordrere til en plass i sluttspillet.

Nå er Rosenborg på fjerdeplass, godt innenfor de åtte som skal spille sluttspill til våren.

Snudde etter svak åpning

Hjemmelagets Thomas Wiig måtte ta kampens første tur i utvisningsboksen etter bare to minutter.

Rosenborg holdt unna i undertall, men Sparta scoret akkurat da Wiig var på vei tilbake på isen. Dion Knelsen var sist på pucken, etter forarbeid av Henrik Malmström og Erlend Lesund.

De helsorte fikk prøve seg i overtall selv noen minutter etter, uten å utnytte muligheten.

Joakim Erbe hadde Rosenborgs første skikkelige sjanse etter ti minutter. Langskuddet traff Spartas keeper Gasper Kroselj.

Utligningen kom etter 13 minutter og flott spill av Rosenborg: Jordan George fikk en perfekt pasning fra Greg Jacina og satte pucken kontant i buret fra kloss hold. Pent!

Målet var som en ren vitamininnsprøyting for hjemmelaget og like etter sto det 2-1. Scoringen kom etter massivt press foran Spartas bur og denne gangen var rollene byttet om. Jordan George var nest sist på pucken som Greg Jacina presset over mållinja.

Rosenborg vant skuddstatistikken i 1. periode 11-8.

Rosenborg økte ledelsen

Sparta kom til et par muligheter da Rosenborgs Emil Holst Volden ble utvist i starten av midtperioden, men klarte ikke å utligne.

Bortelaget pådro seg kampens andre utvisning halvveis i perioden. Uten at Rosenborg fikk noe fasong over sitt overtallsspill.

Da var det mer sving over 3-1-scoringen like etter. Joe Grimaldi rappet til pucken fra midtsonen og sendte den mellom beina på keeper Kroselj. Strålende utført!

Etter en litt fomlete start på perioden, var hjemmelaget, som i 1. periode, klart best i Leangen ishall og hadde flere muligheter til å øke ledelsen, blant annet i spill 4 mot 4. Rosenborg avsluttet perioden med én mann mer på isen, uten uttelling, tross flere store sjanser.

Skuddstatistikk i 2. periode: 17-9

Målløst i siste periode

Den siste perioden åpnet tettere enn den forrige og Sparta luktet på redusering de første ti minuttene.

Da holdt en god Brady Hjelle i Rosenborg-målet hjemmelaget komfortabelt foran.

Joakim Erbe ble utvist for Rosenborg med drøyt ni minutter igjen å spille, men amerikaneren i målet reddet puckene som kom også da.

Med syv minutter igjen å spille måtte Ørjan Næss i boksen etter Rosenborgs femte utvisning for kvelden. Sparta tok også ut keeperen og forsøkte å kjempe seg inn i kampen med spill 6 mot 4, uten å utfordre Hjelle nevneverdig.

Sparta tok ut keeperen på nytt i et aller siste desperat forsøk, men Rosenborg sto imot og sikret seg en viktig seier i jakten på sluttspillplass.

Sparta vant skuddstatistikken i 3. periode 15-5