— Sjansene for å få med seg et VM-spill blir mindre. Det er jo ikke veldig mange muligheter igjen, sier John Carew til Aftenbladet.no i forkant av skjebnemøtet med Makedonia lørdag.

Det er en kamp Aston Villa-proffen og Norge må vinne for at drømmen om VM-sluttspill i Sør-Afrika i 2010 skal leve videre.

Nederland topper gruppe ni med 15 poeng etter fem kamper. Norge må sette alle kort på å kapre 2. plassen i gruppen og få plass i play off-kampene. De fleste toerne får en sjanse til – ved å spille playoffkamper borte og hjemme mot en annen puljetoer.

Kan ikke tape lørdag

Veien mot VM 2010 er med andre ord kronglete for Norge og Carew, som kun står med to poeng etter tre spilte kamper.

Les også:

Med tap i Skopje mot Makedonia lørdag er så godt som alt håp om VM-billett ute for denne gang.

Det er Carew, som debuterte for landslaget på høsten 1998, smertelig klar over. Tidligere samme år deltok Egil Drillo Olsen og Norge i sitt foreløpig siste VM-sluttspill.

Dersom Norge ryker mot Makedonia, vil Carews neste mulighet til et eventuelt VM-sluttspill være i 2014. ## Vil nærmer seg 35 år

Når VM i Brasil går av stabelen, er Aston Villa-spissen nærmere 35 år gammel.

- Det er vanskelig og snakke så langt frem i tid. Mye kan skje, men jeg ser mot 2014, og håper og tror jeg kan være med på landslaget da også, sier Carew.

John Arne Riise har gjort det klart at han håper og tror han kan spille til han er 38 år gammel. I VM i 2014 vil han være nærmere 34 år gammel.

- Det finnes sikkert muligheter for det. Holder han seg skadefri og har tillit i klubblaget kan man spille til han blir ganske gammel, sier Carew.